• Посилання скопійовано

Продовжено на три місяці паперове митне декларування у міжнародних відправленнях

За Наказом Мінфіну №365 оформлення митних декларацій та інших документів у поштових та експрес-відправленнях у паперовій формі продовжили на три місяці

Продовжено на три місяці паперове митне декларування у міжнародних відправленнях

Мінфін наказом від 04.07.2023 №365 вніс зміну до свого Наказу від 04.01.2023 №6 «Про оформлення міжнародних поштових та експрес-відправлень і затвердження Змін до Порядку заповнення митних декларацій за формою єдиного адміністративного документа».

Зокрема, на три місяці продовжено дію положення, відповідно до якого:

  • митний контроль і митне оформлення митних декларацій та інших документів, що використовуються при переміщенні (пересиланні) через митний кордон України і декларуванні міжнародних поштових та експрес-відправлень, можуть здійснюватися в паперовій формі без їх електронних копій;
  • митні органи приймають реєстри (тимчасові та додаткові) міжнародних поштових та експрес-відправлень для митного оформлення з тим обсягом даних, які наявні в оператора поштового зв'язку та експрес-перевізника на дату подання цих реєстрів.

Раніше це положення мало діяти протягом шести місяців з дня набрання чинності наказом №6 (18 січня 2023 року). Тепер воно діятиме протягом 9 місяців.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»