• Посилання скопійовано

До уваги «єдинників» ІІІ групи! З 10 серпня діє форма податкового розрахунку надходжень на рахунки у банках

Мінфін затвердив форму Податкового розрахунку сум надходжень платника третьої групи єдиного податку на рахунки у банках і сум утриманого з них податку. Його подають податкові агенти платників єдиного податку III групи - електронних резидентів (е-резидентів)

До уваги «єдинників» ІІІ групи! З 10 серпня діє форма податкового розрахунку надходжень на рахунки у банках

Згідно з п. 296.11 ПКУ податкові агенти платників єдиного податку третьої групи - електронних резидентів (е-резидентів) зобов'язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум надходжень платника третьої групи єдиного податку на рахунки у банках і сум утриманого з них податку за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, до контролюючого органу за основним місцем обліку.

З огляду на це Мінфін наказом від 19.06.2023 р. №331 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 04.07.2023 р. за №1138/40194) затвердив форму Податкового розрахунку сум надходжень платника третьої групи єдиного податку на рахунки у банках і сум утриманого з них податку.

Такий розрахунок подається лише у разі зарахування коштів на рахунок платника єдиного податку третьої групи - електронного резидента (е-резидента).

При цьому податкові агенти платників єдиного податку третьої групи - електронних резидентів (е-резидентів) окремо відображають обсяг надходжень на рахунок, що оподатковані за ставкою 5 відсотків від суми зарахованих коштів, та обсяг надходжень на рахунок, що оподатковані за ставкою 15 відсотків від суми зарахованих коштів (у разі перевищення відповідного ліміту).

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 10 серпня Наказ опубліковано в "Офіційному віснику". 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»