• Посилання скопійовано

ДПС навела найпоширенішу помилку при складанні декларації з плати за землю

ДПС встановлено одну з найпоширеніших помилок, яку допускають платники податків під час складання декларації з плати за землю – некоректне декларування площі земельної ділянки

ДПС навела найпоширенішу помилку при складанні декларації з плати за землю

ДПС встановлено одну з найпоширеніших помилок, яку допускають платники податків під час складання податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (далі – Декларація), а саме: некоректне декларування площі земельної ділянки.

Зауважуємо, що Декларація заповнюється з урахуванням приміток, які містяться у самій формі Декларації, що затверджена наказом Мінфіну від 16.06.2015 №560 (у редакції наказу Мінфіну від 18.02.2022 №83).

Так, у колонці 11 розділу І Декларації необхідно зазначати площу земельної ділянки у гектарах (з чотирма десятковими знаками, примітка: в 1 гектарі – 10 000 кв. м), якщо земельна ділянка розташована за межами населеного пункту, та у колонці 12 розділу І Декларації – у квадратних метрах (з двома десятковими знаками), якщо земельна ділянка розташована в межах населеного пункту. Аналогічного заповнення потребують і колонки 13 та 14 розділу ІІ Декларації.

При цьому по одному кадастровому номеру не допускається заповнення показників площі землі одночасно в колонках 11 та 12 розділу І та колонках 13 та 14 розділу ІІ Декларації.

Допущення платником податків таких помилок при складанні Декларації має негативний вплив на позитивну історію платника у процесі реєстрації ПН/РК.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»