• Посилання скопійовано

За яким е-форматом потрібно подавати повідомлення про участь у міжнародній групі компаній?

До 1 жовтня окремим платникам податків треба подати повідомлення про участь у міжнародній групі компаній. На сайті ДПС розміщено електронну форму повідомлення за ідентифікатором форми J1800102

За яким е-форматом потрібно подавати повідомлення про участь у міжнародній групі компаній?

ДПС у Запорізькій області розповідає, що відповідно до абзаців другого та третього пп. 39.4.2 ПКУ платники податків, які є учасниками відповідної міжнародної групи компаній та у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати до 01 жовтня року, що настає за звітним, звіт про контрольовані операції та повідомлення про участь у міжнародній групі компаній.

Зокрема, повідомлення подається центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України від 22.05.2003 №851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та від 05.10.2017 №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги».

Форму та порядок складання Повідомлення затверджено наказом Мінфіну від 31.12.2020 №839 зі змінами та доповненнями.

На вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових документів/Реєстр форм податкових документів розміщено електронну форму повідомлення за ідентифікатором форми J1800102.

Джерело: ДПС у Запорізькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»