• Посилання скопійовано

Нерезидент та його філія мають стати на облік як два окремих платника: як зареєструватися?

Податківці зауважили, що при взятті на облік в ДПС нерезидента та його філій необхідно подати одночасно дві Заяви нерезидента (для іноземної юридичної компанії, організації або її відокремленого підрозділу) за формою № 1-ОПН з копіями документів

Нерезидент та його філія мають стати на облік як два окремих платника: як зареєструватися?

Податківці у підкатегорії 116.02 ЗІР підкреслили, що необхідно подати одночасно дві Заяви нерезидента (для іноземної юридичної компанії, організації або її відокремленого підрозділу) за формою № 1-ОПН з копіями документів.

Для взяття на облік нерезиденти (іноземні компанії, організації) та/або його відокремлений підрозділ подають до контролюючого органу заяву нерезидента (для іноземної юридичної компанії, організації або її відокремленого підрозділу) за формою № 1-ОПН (далі – Заява за ф. № 1-ОПН).

Разом із заявою за ф. № 1-ОПН іноземною компанією, організацією подаються копії документів (з пред’явленням оригіналів) відповідно до норм п. 64.5 ст. 64 ПКУ та п. 4.4 розд. IV Порядку № 1588, а відокремленим підрозділом нерезидента подається заява за ф. № 1-ОПН разом із копією документів відповідно до норм п. 64.2 ст. 64 ПКУ та п. 4.2 розд. IV Порядку № 1588.

Нерезидент та його відокремлений підрозділ обліковуються у контролюючому органі окремим податковим номером.

При взятті на облік нерезиденту у контролюючих органах присвоюється реєстраційний (обліковий) номер, який є 9-значним і починається на «88». Відокремлені підрозділи нерезидента, у тому числі постійні представництва, обліковуються у контролюючих органах за кодом ЄДРПОУ

Після взяття на облік нерезидента та/або його відокремленого підрозділу або постійного представництва нерезидента не пізніше наступного робочого дня з дня взяття на облік надсилається (видається) довідка про взяття на облік платника податків, відомості щодо якого не підлягають включенню до Єдиного державного реєстру фізичних осіб – підприємців та громадських формувань за формою № 34-ОПП (п. 64.3 ПКУ, п. 3.11 розд. III Порядку № 1588).

Такі довідки видаються окремо нерезиденту та відокремленому підрозділу нерезидента. 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»