• Посилання скопійовано

З 24 листопада діють зміни до декларації з туристичного збору

Мінфін вніс зміни до форми декларації з туристичного збору. Зокрема, усунено необхідність самостійного нарахування пені платником турзбору. Ці зміни діють з 24 листопада

З 24 листопада діють зміни до декларації з туристичного збору

Мінфін наказом від 20.09.2023 №506 (зареєстровано в Міністерстві юстиції 04.10.2023  за №1742/40798) вніс зміни до форми Податкової декларації з туристичного збору.

Їх внесено з метою спрощення податкової звітності з туристичного збору у зв’язку з автоматизацією процедури приймання та обробки податкової звітності, зокрема усунення необхідності самостійного нарахування пені платником туристичного збору, виключення з податкової декларації позиції щодо проведення посадовою особою контролюючого органу камеральної перевірки цієї податкової декларації.

Таким чином, до декларації внесено зміни у частині виключення з неї та додатка до неї:

  • рядків щодо визначення суми пені;
  • приміток до таких рядків щодо порядку обчислення суми пені;
  • позиції «Ця частина Податкової декларації заповнюється посадовими особами контролюючого органу» щодо зазначення посадовими особами контролюючих органів результатів проведення камеральної перевірки Податкової декларації.

Крім того, до приміток у Податковій декларації та додатку до неї вноситься зміна, яка усуває неоднозначність визначення кількості додатків до Податкової декларації.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Наказ опубліковано в "Офіційному віснику" від 24.11.2023. Тож зміни до декларації діють з цієї дати, але перше звітування за правилами п. 46.6 ПКУ відбудеться вже наступного року за результатами І кварталу. 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»