• Посилання скопійовано

Агентство з розшуку активів матиме доступ до інформації про рахунки в банках

АРМА матиме доступ до інформації про рахунки/електронні гаманці, взяті на облік у контролюючих органах: де відкрито рахунок або де відкрито електронний гаманець особи, щодо якої триває виявлення та розшук активів

Агентство з розшуку активів матиме доступ до інформації про рахунки в банках

Міністерством юстиції України зареєстровано наказ АРМА, Міністерства фінансів України від 15.09.2023 №201/501 «Про внесення змін до наказу АРМА, Міністерства фінансів України від 24 лютого 2023 року №31/105».

Наказом внесено зміни до Порядку отримання АРМА інформації про рахунки платників податків, які взяті на облік у контролюючих органах.

На підставі виданого наказу та після узгодження технічних регламентів АРМА матиме автоматизований доступ до інформації про незакриті рахунки/електронні гаманці, взяті на облік у контролюючих органах, а саме до відомостей про банк, іншу фінансову установу або небанківського надавача платіжних послуг, в якому відкрито рахунок, а також про емітента електронних грошей, в якому відкрито електронний гаманець особи, стосовно якої за запитом визначеного законодавством суб'єкта АРМА здійснює виявлення та розшук активів.

*Електронні гроші – одиниці вартості, що зберігаються в електронному вигляді, випущені емітентом електронних грошей для виконання платіжних операцій (у тому числі з використанням наперед оплачених платіжних карток багатоцільового використання), які приймаються як засіб платежу іншими особами, ніж їх емітент, та є грошовим зобов'язанням такого емітента електронних грошей.

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»