• Посилання скопійовано

З 4 грудня діють зміни до декларації з транспортного податку

Мінфін оновив форму декларації з транспортного податку. Змін небагато. Зокрема, прибрали рядок, у якому зазначалася сума пені, та примітку до нього. Ці зміни запрацювали з 4 грудня

З 4 грудня діють зміни до декларації з транспортного податку

Мінфін наказом від 06.10.2023 №527 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 20.10.2023  за №1845/40901) вніс зміни до форми Податкової декларації з транспортного податку. Зокрема, з декларації виключено:

  • рядок 7-17 щодо визначення суми пені;
  • примітку 17 до цього рядка щодо порядку обчислення суми пені;
  • позиції «Ця частина Податкової декларації заповнюється посадовими особами контролюючого органу» щодо зазначення посадовими особами контролюючих органів результатів проведення камеральної перевірки Податкової декларації.

Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Його було опубліковано в "Офіційному віснику" від 04.12.2023. Тож сама форма вже діє, але вперше звітувати за нею будемо наступного року. Проте офіційної інформації від ДПС про початок застосування поки що немає.

Нагадаємо, що раніше також внесено зміни до інших форм декларацій з місцевих податків та зборів: декларації з податку на нерухомістьдекларації з плати за землюдекларації з туристичного збору.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»