• Посилання скопійовано

Як звітувати з ренти за користування радіочастотним ресурсом?

Базовий звітний період для рентної плати за користування радіочастотним ресурсом дорівнює календарному місяцю. А сплата ренти - протягом 10 к.дн. після закінчення граничного строку подання декларації

Як звітувати з ренти за користування радіочастотним ресурсом?

Управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області відповідає, що п. 257.1 ПКУ встановлено, що базовий податковий (звітний) період для рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України (далі – Рента плата) дорівнює календарному місяцю.

З урахуванням норм пп. 49.18.1 та пп. 257.3.3 ПКУ платник Рентної плати протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця, подає до контролюючого органу за місцем податкової реєстрації податкову декларацію за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову політику.

Форму Податкової декларації з рентної плати затверджено наказом Мінфіну від 17.08.2015 №719 (у редакції наказу Мінфіну від 07.11.2016 №927) зі змінами та доповненнями (далі – Декларація). Розрахунок з Рентної плати здійснюється у додатку 4 до Декларації (далі – Додаток 4).

Сума податкових зобов’язань з Рентної плати, обчислена у Додатку 4 за податковий (звітний) місяць, сплачується платником до бюджету протягом 10 календарних днів після закінчення граничного строку подання Декларації (п. 257.5 ПКУ).

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»