• Посилання скопійовано

Використання паперової декларації для імпорту гумдопомоги продовжено до 1 квітня 2024 року

Уряд продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня 2024 року. Це дасть змогу організаціям, які завозять гуманітарну допомогу, продовжувати свою діяльність за звичними процедурами

Використання паперової декларації для імпорту гумдопомоги продовжено до 1 квітня 2024 року

Мінсоцполітики повідомляє, що Кабінет Міністрів продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня наступного року. Це дасть змогу організаціям, які завозять гуманітарну допомогу, продовжувати свою діяльність за звичними процедурами.

Водночас з 1 грудня цього року отримувачі можуть вже почати використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги. Тобто подавати декларацію онлайн з використанням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги. 

Відповідні зміни були ухвалені за результатами опрацювання зворотнього зв'язку від волонтерської спільноти, яка активно долучилась до обговорення проблематики. 

Триватиме перехідний період з можливістю подання паперової декларації до 1 квітня наступного року. За цей час Мінсоцполітики, у співпраці з іншими органами влади та громадянським суспільством, продовжить опрацьовувати конструктивні коментарі та пропозиції для покращення правового регулювання процедури ввезення і обліку гуманітарної допомоги. 

Водночас під час перехідного періоду фонди, громадські організації та інші отримувачі зможуть адаптувати свої процеси до використання цифрової системи та оцінити її переваги. 

Важливо наголосити, що з 1 грудня у отримувача немає обов’язку користуватись лише паперовим чи цифровим механізмом. Тобто організація може використовувати будь-який варіант, що потім буде відображено у звітності. 

Нагадаємо, з 1 листопада до 1 грудня триває тестування цифрової платформи для ввезення та обліку гуманітарної допомоги. До нього вже долучились більше 300 організацій. Як приєднатись до тестування – читайте за посиланням.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»