• Посилання скопійовано

31 грудня – останній день подання повного Звіту про КІК

Податківці нагадали, що 31 грудня 2023 року минає термін подання повного Звіту про КІК за 2022 звітний (податковий) рік. Тож відповідним особам треба поквапитися з виконанням обов'язку

31 грудня – останній день подання повного Звіту про КІК

ДПС у Тернопільській області доводить до уваги контролерів КІК, що 31 грудня 2023 року минає  термін подання повного Звіту про КІК за 2022 звітний (податковий) рік відповідно до пп. 39-2.5.4 ПКУ.

Так, станом на 01.12.2023 контролюючими особами подано 389 звітів про КІК за скороченою формою, з них лише 15% подано повних Звітів про КІК.

Кожний контролер зобов'язаний щороку подавати звіт про КІК. Якщо в нього декілька КІК, то звіт, відповідно, подають щодо кожного КІК окремо.

До Звіту в обов'язковому порядку додаються засвідчені належним чином копії фінансової звітності КІК, що підтверджують розмір прибутку КІК за звітний (податковий) рік.

Форму Звіту про КІК затверджено наказом Мініфіну від 25.08.2022 №254.

Електронні форми документів розміщено на вебпорталі ДПС у рубриці «Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових документів» (форми J0108701 та F0108701).

Разом з тим п. 120.7 ПКУ, зокрема, передбачено такі штрафні санкції:

  • неподання контролюючою особою звіту про контрольовані іноземні компанії – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року;
  • несвоєчасне подання контролюючою особою звіту про контрольовані іноземні компанії – тягне за собою накладення штрафу в розмірі одного розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, за кожен календарний день неподання, але не більше 50 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»