• Посилання скопійовано

За якою формою подавати декларацію про майновий стан в е-формі за 2023 рік?

На сайті ДПС у рубриці «Електронна звітність» для фізичних осіб розміщено електронну форму «Податкова декларація про майновий стан і доходи», яку потрібно застосовувати у разі звітування за 2023 рік, за ідентифікатором F0100214

За якою формою подавати декларацію про майновий стан в е-формі за 2023 рік?

ДПС у Житомирській області нагадує платникам податків, що наразі триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році. Відповідно до пп. 49.18.4 ПКУподаткова декларація про майновий стан і доходи (далі – Декларація) подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб – до 01 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV ПКУ.

Водночас Декларація з метою нарахування податкової знижки, із зазначенням конкретних сум, подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року – пп. 166.1.2 ПКУ.

Форму податкової декларації та Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи затверджено Наказом Мінфіну від 02.10.2015 №859 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» (у редакції наказу Мінфіну від 28.08.2023 №467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18.10.2023 за №1817/40873).

Для підготовки та надсилання електронної звітності ДПС було створено можливість використання платниками інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якого здійснюється за посиланням або через вебпортал ДПС та Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності».

На вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів/Реєстр електронних форм податкових документів (перелік сервісних запитів) для фізичних осіб розміщено електронну форму «Податкова декларація про майновий стан і доходи» за ідентифікатором F0100214.

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»