• Посилання скопійовано

З 5 березня діє оновлена форма декларації про майновий стан і доходи

Зміни внесено з метою виправлення технічних помилок у Податковій декларації про майновий стан і доходи, додатках КІК та Ф3 до цієї декларації. Але через ці зміни фізособи та самозайняті особи отримали нову форму для звітування, але вже за підсумками 2024 року

З 5 березня діє оновлена форма декларації про майновий стан і доходи

Мінфін наказом від 23.01.2024 №29 вніс зміни до форми Податкової декларації про майновий стан і доходи. Зроблено це з метою виправлення технічних помилок у:

- самій формі декларації, а саме у рядку 16 розділу V декларації (цифри 19 замінено цифрами 18);

- додатках до декларації:

  • рядках 03 та 06 додатка КІК «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та або військового збору визначених із частини прибутку контрольованої іноземної компанії» до декларації;
  • рядках 15.1, 15.2, 16, 17, 18,  18.1, 18.2, 19 додатка Ф3 «Розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку з використанням права на податкову знижку». Ці рядки викладено у новій редакції.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 5 березня його було опубліковано в "Офіційному віснику". Тож за нормами п. 46.6 ПКУ вперше звітувати за новою формою фізособам та самозайнятим особам доведеться за результатами 2024 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»