• Посилання скопійовано

Як подати єдину звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ під час припинення діяльності?

Якщо податковий агент у період проведення процедури держреєстрації припинення не здійснює госпдіяльність та провів остаточний розрахунок з працівниками посеред кварталу, то він повинен подати єдину звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ до завершення таких процедур

 Як подати єдину звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ під час припинення діяльності?

Податківці у підкатегорії 103.25 ЗІР зазначили, що відповідно до пп. «б» п. 176.2  та пп. 49.18.2 ПКУ особи, які згідно з ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок) затверджено наказом Мінфіну від 13.01.2015  № 4.

Згідно з п. 4 розд. І Порядку подання платником Розрахунку за період, у якому проводилась процедура припинення, здійснюється до завершення таких процедур (державної реєстрації припинення юридичної особи та/або державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця).

Таким чином, якщо суб’єкт господарювання – податковий агент, у період проведення процедури державної реєстрації припинення, не здійснює господарську діяльність та провів остаточний розрахунок з найманими працівниками посеред кварталу, то він повинен подати Розрахунок до завершення таких процедур (державної реєстрації припинення юридичної особи та/або державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця).  Тож єдину звітність слід подати до закінчення поточного кварталу, в якому відбудеться припинення діяльності.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»