• Посилання скопійовано

За результатами інвентаризації виявлено нестачу капінвестицій: чи потрібно відображати у додатку ДІЯ?

Вартість майна, нестачу якого виявлено під час інвентаризації, відображається в рядку 16.5 додатка Дія до податкової Декларації з податку на прибуток

За результатами інвентаризації виявлено нестачу капінвестицій: чи потрібно відображати у додатку ДІЯ?

ДПС у Львівській області розповідає, що для цілей пп. 135.2.1.6 ПКУ безоплатно наданим майном вважається також майно, нестачу якого виявлено під час інвентаризації, за умови, що балансова вартість такого відсутнього майна станом на дату проведення інвентаризації перевищує 5 відсотків сукупної балансової вартості відповідної однорідної групи майна, щодо якого проводиться інвентаризація (крім списання нестачі у межах норм природного убутку), та платник податку не звернувся до відповідних органів із заявою про вчинення кримінального правопорушення чи притягнення винних осіб до відповідальності або не вжив заходів до стягнення суми компенсації зі зберігача, страхової компанії тощо у зв’язку з такою нестачею.

Вартість майна, нестачу якого виявлено під час інвентаризації, відображається в рядку 16.5 додатка Дія до податкової Декларації з податку на прибуток підприємств.

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»