• Посилання скопійовано

Отримання витягу за формою №П10 через Е-кабінет: розʼяснення від ДПС

ДПС не пізніше наступного робочого дня після надходження запиту надсилає платнику податків витяг з журналу реєстрації повідомлень про відкриття/закриття рахунків/електронних гаманців у банках за формою №П10

Отримання витягу за формою №П10 через Е-кабінет: розʼяснення від ДПС

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків звертає увагу, що cт. 69 ПКУ визначено вимоги до відкриття та закриття рахунків платників податків у банках, інших фінансових установах, небанківських надавачах платіжних послуг та електронних гаманців в емітентах електронних грошей.

Згідно з пп. 69.2 та 69.3 ПКУ між ДПС та банками, іншими фінансовими установами, небанківськими надавачами платіжних послуг/емітентами електронних грошей здійснюється обмін повідомленнями про відкриття/закриття платникам податків рахунків/електронних гаманців.

Відповідно до п. 69.2 та 69.3 ПКУ наказом Мінфіну від 13.12.2023 №698 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 18 серпня 2015 року №721», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28.12.2023 за №2276/41332, внесено зміни до Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів, затвердженого наказом Мінфіну від 18.08.2015 №721, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 04.09.2015 за №1058/27503.

Згідно з цими змінами та за процедурами, встановленими Порядком №721, до ДПС також надходять повідомлення про відкриття/закриття рахунків платників податків від небанківських надавачів платіжних послуг, а також повідомлення про відкриття/закриття електронних гаманців платників податків від емітентів електронних грошей.

Пунктом 4 розд. VI Порядку №721 визначено, що платник податків може надіслати до ДПС в електронній формі через Електронний кабінет, або з використанням електронних комунікаційних мереж запит про отримання витягу з журналу реєстрації повідомлень про відкриття/закриття рахунків/електронних гаманців у банках, інших фінансових установах, небанківських надавачах платіжних послуг/емітентах електронних грошей за формою №П9 згідно з додатком 10 до Порядку №721. У запиті зазначається, про які рахунки/електронні гаманці запитується інформація – ті, про які не надходили повідомлення про їх закриття (відкриті рахунки/електронні гаманці), та/або ті, про які надійшли повідомлення щодо їх закриття (закриті рахунки/електронні гаманці), із зазначенням періоду закриття.

ДПС не пізніше наступного робочого дня після надходження запиту надсилає платнику податків витяг з журналу реєстрації повідомлень про відкриття/закриття рахунків/електронних гаманців у банках, інших фінансових установах, небанківських надавачах платіжних послуг/емітентах електронних грошей за формою №П10 згідно з додатком 11 до Порядку №721.

Витяг формується засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС і надсилається платнику податків автоматично з використанням електронних комунікаційних мереж в електронній формі, а також розміщується у приватній частині Електронному кабінеті (режим «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи». У витягу зазначається інформація про платника податків та всі його рахунки/електронні гаманці, які взято на облік в контролюючих органах, згідно із критеріями, що вказані у запиті (закриті та/або відкриті). Витяг є дійсним до внесення відповідних змін до журналу.

Наразі меню «Введення звітності» або «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету надає можливість створити та подати до контролюючого органу запит (ідентифікатор форми J/F 1308601).

Меню «Введення звітності» також дозволяє переглянути квитанції щодо приймання та обробки контролюючим органом запиту, а саме:

  • Квитанція №1 – засвідчує факт і час отримання запиту;
  • Квитанція №2 – витяг (ідентифікатор форми J/F 1408601).

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»