• Посилання скопійовано

Який код країни реєстрації вказується у повідомленні про частки резидента в іноземній юрособі?

У рядку 10.1 «Код платника податку у країні реєстрації» вказується код платника податку – іноземної юридичної особи або утворення без статусу юридичної особи, який надано йому в країні його реєстрації

Який код країни реєстрації вказується  у повідомленні про частки резидента в іноземній юрособі?

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що відповідно до пп. 39-2.5.5 ПКУ, зокрема, фізична особа – резидент України зобов’язана повідомляти контролюючий орган про:

  • кожне безпосереднє або опосередковане набуття частки в іноземній юридичній особі або початок здійснення фактичного контролю над іноземною юридичною особою, що призводить до визнання такої фізичної особи контролюючою особою відповідно до вимог ст. 39-2 ПКУ;
  • заснування, створення або набуття майнових прав на частку в активах, доходах чи прибутку утворення без статусу юридичної особи;
  • кожне відчуження частки в іноземній юридичній особі або припинення здійснення фактичного контролю над іноземною юридичною особою, що призводить до втрати визнання такої фізичної особи контролюючою особою відповідно до вимог ст. 39-2 ПКУ;
  • ліквідацію або відчуження майнових прав на частку в активах, доходах чи прибутку утворення без статусу юридичної особи.

Форму Повідомлення про набуття (початок здійснення фактичного контролю) або відчуження частки (припинення фактичного контролю) резидентом в іноземній юридичній особі або майнових прав на частку в активах, доходах чи прибутку утворення без статусу юридичної особи (далі – Повідомлення) затверджено наказом Мінфіну від 22.09.2021 №512, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 22.11.2021 за №1525/37147.

Дані щодо іноземної юридичної особи або утворення без статусу юридичної особи відображаються у розділі ІІ Повідомлення, де у рядку 10.1 «Код платника податку у країні реєстрації» вказується код платника податку – іноземної юридичної особи або утворення без статусу юридичної особи (далі – іноземна компанія), який надано йому в країні його реєстрації.

При цьому за наявності різних кодів (реєстраційний номер або реквізити про реєстрацію чи витягу з торговельного, банківського або іншого реєстру) перевага надається податковому коду.

Якщо згідно з законодавством іноземної країни такий код не присвоюється контролюючим органом, то вказується реєстраційний номер або реквізити про реєстрацію чи витягу з відповідного бізнес-реєстру (торговельного, банківського або іншого реєстру, в якому фіксується факт державної реєстрації компанії, організації), виданого в країні реєстрації такої іноземної компанії.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»