• Посилання скопійовано

Як заповнювати звіти щодо виробництва й обігу спирту, алкоголю з використанням кодів продукції 33; 40; 59?

Значення показників продукції за кодом 33 «Вина виноградні» має дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 34, 37; за кодом 40 «Виноматеріали» - за кодами 41, 42, 43, 46; за кодом 59 «Лікеро-горілчані вироби» - за кодами 60 – 63

Як заповнювати звіти щодо виробництва й обігу спирту, алкоголю з використанням кодів продукції 33; 40; 59?

Головне управління ДПС у Тернопільській області зазначає, що Наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» зі змінами та доповненнями (далі – Наказ № 49) затверджено, зокрема, Форму звіту № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту» (далі – Звіт № 1-РС) та порядок її заповнення, Форму звіту № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв» (далі – Звіт № 2-РС) та порядок її заповнення, Форму звіту № 1-ОА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі» (далі – Звіт № 1-ОА) та порядок її заповнення.

При цьому у звітах № 1-РС, № 2-РС, № 1-ОА передбачено відображення показників у графах «Вид продукції» та «Код продукції», які заповнюються згідно з додатком до Наказу № 49, відповідно до якого:

  • до коду 33 відноситься вид продукції «Вина виноградні», у тому числі коди 34, 37; до коду 40 відноситься вид продукції «Виноматеріали», у тому числі коди 41, 42, 43, 46; до коду 59 відноситься вид продукції «Лікеро-горілчані вироби», у тому числі коди 60 - 63.

Отже, продукція, яка відноситься до кодів 34, 37, 41, 42, 43, 46, 60 - 63, відображається у звітах щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв двічі: перший раз як самостійний код та вид продукції (34, 37, 41, 42, 43,46, 60 - 63) та другий – у складі відповідного коду та виду продукції, до складу якого такий код та вид віднесено (33, 40, 59).

Тобто значення показників продукції:

  • за кодом 33 «Вина виноградні» має дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 34, 37;
  • за кодом 40 «Виноматеріали» має дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 41, 42, 43, 46;
  • за кодом 59 «Лікеро-горілчані вироби» має дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 60 – 63.

Водночас невідображення у відповідних звітах обсягів продукції у графах «Вид продукції» та «Код продукції», у тому числі за кодами 34, 37, 41, 42, 43,46, 60 - 63, вважається наданням звіту з недостовірними даними незалежно від заповнення показників за кодами 33, 40, 59.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»