• Посилання скопійовано

Як заповнювати рядок 11 «Кількість працівників контрольованої іноземної компанії» Звіту про КІК?

У графі 11 «Кількість працівників контрольованої іноземної компанії» зазначається кількість працівників контрольованої іноземної компанії у звітному (податковому) періоді (дані беруться на кінець звітного року)

Як заповнювати рядок 11 «Кількість працівників контрольованої іноземної компанії» Звіту про КІК?

Головне управління ДПС у Тернопільській області зазначає, що пунктом 39 прим. 2.5 ст. 39 прим. 2 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено вимоги щодо складання та подання Звіту про контрольовані іноземні компанії. Зокрема, пп. 39 прим. 2.5.2 п. 39 прим. 2.5 ст. 39 прим. 2 ПКУ передбачено, що фізичні особи – контролюючі особи зобов’язані подавати Звіт про контрольовані іноземні компанії (далі – Звіт) до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи за відповідний календарний рік засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги».

До Звіту в обов’язковому порядку додаються завірені належним чином копії фінансової звітності контрольованої іноземної компанії, що підтверджують розмір прибутку контрольованої іноземної компанії за звітний (податковий) рік.

Наказом Міністерства фінансів України від 25.08.2022 № 254 затверджено форму Звіту, скорочену форму Звіту та Порядок заповнення Звіту про контрольовані іноземні компанії, скороченої форми Звіту про контрольовані іноземні компанії і подання до контролюючого органу (далі – Порядок).

Згідно з п. 11 розд. ІІ Порядку у графі 11 «Кількість працівників контрольованої іноземної компанії» зазначається кількість працівників контрольованої іноземної компанії у звітному (податковому) періоді.

Згідно з пп. «з» п.п. 39 прим. 2.5.3 у Звіті, зокрема, зазначається кількість працівників контрольованої іноземної компанії станом на кінець звітного (податкового) року.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»