• Посилання скопійовано

Порядок заповнення єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ знов змінять

Оприлюднено проєкт змін до розділу 1 додатка 2 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» до Порядку заповнення єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ. Зокрема, з'явиться нова ознака доходів 212 та внесено редакційні правки за ознаками 124, 125, 185, 204, 205

Порядок заповнення єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ знов змінять

30 липня 2024 року Мінфін оприлюднив проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до розділу 1 додатка 2 до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» (завантажити).

Як зазначено у пояснювальній записці, зміни вносяться у зв’язку з прийняттям законів:

  • від 14.12.2021 №1946-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні»,
  • від 23.02.2024 №3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства»
  • від 21.05.2024 №3721-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та Закону України «Про електронні комунікації» щодо рентної плати за користування радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом) України».

З огляду на це, проєктом наказу Мінфіну передбачено внесення змін у додаток 2 «1. Довідник ознак доходів фізичних осіб» до Порядку. Зокрема:

  • введення нової ознаки доходів фізичних осіб 212 "Вартість незареєстрованих лікарських засобів, безоплатно наданих (переданих) на користь пацієнтів, які беруть участь у клінічних випробуваннях, програмах розширеного доступу пацієнтів до незареєстрованих лікарських засобів та/або програмах доступу суб’єктів дослідження (пацієнтів) до досліджуваного лікарського засобу після завершення клінічного випробування, за переліком та в обсягах, визначених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, у порядку та на  умовах, визначених Законом України "Про лікарські засоби" (підпункт 165.1.67 пункту 165.1 статті 165 розділу IV Кодексу)";
  • редакційні правки за ознаками 124, 125, 185, 204, 205 відповідно до чинних норм податкового законодавства. 

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»