• Посилання скопійовано

Додатки до декларації з податку на прибуток зміняться: проєкт наказу Мінфіну

Оприлюднено проєкт змін до декларації з податку на прибуток. А саме: внесуть зміни до додатків ПН, РІ та ДІЯ, а додаток АМ буде викладено у новій редакції. Зміни вносяться з метою приведення додатків у відповідність до Закону №3813-IX

Додатки до декларації з податку на прибуток зміняться: проєкт наказу Мінфіну

3 жовтня 2024 року ДПСУ оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до додатків до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств» (завантажити).

Вносяться зміни з метою реалізації положень Закону України від 18.06.2024 №3813-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства».

Нагадаємо, що Законом внесено зміни до ПКУ, зокрема, щодо:

  • уточнення положень, якими визначається база оподаткування операцій резидентів Дія Сіті – платників податку на особливих умовах;
  • уточнення положень, якими визначаються різниці при здійсненні фінансових операцій, передбачених підпунктом 140.4.3, абзацом четвертим підпункту 140.5.4 та абзацом третім підпункту 140.5.51 ПКУ;
  • доповнення положеннями щодо проведення інвентаризації визначених пунктом 43-1  підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ основних засобів, які були у використанні та введені в експлуатацію у період дії воєнного стану в Україні;
  • доповнення положеннями щодо призначення основних засобів у вигляді житлових будинків (окремих квартир, кімнат тощо), розташованих на території України та придбаних платником податку у період дії воєнного стану для використання в господарській діяльності, відповідно до пункту 69 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

У зв’язку з цим вносяться зміни до:

  • додатка ПН (виключено рядок 23 таблиці 1, а у примітці 7 цифри «34» замінено цифрою «33»);
  • додатка РІ до рядка 03 РІ(у новій редакції викладено рядки 3.2.3.3, 3.1.6.2 та 3.1.7.1);
  • додатка ДІЯ до рядка 06.3 (у новій редакції викладено рядки 14.6, 22.2, 28.2) (завантажити).

Додаток АМ буде викладено у новій редакції (завантажити).

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом 15 календарних днів з дня його оприлюднення на адресу розробника: поштову – 04053, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, електронну – post@tax.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»