• Посилання скопійовано

Як у звітах за ф. №1-ВП та №1-ОП зазначати дані у разі встановлення двох одиниць виміру?

Якщо у кодах, одиницях виміру та видах продукції/товарів для коду продукції/товару встановлено дві одиниці виміру, то у звітах №1-ВП та №1-ОП інформацію про обсяги такого товару/продукції зазначають щодо кожної одиниці виміру окремими рядками

Як у звітах за ф. №1-ВП та №1-ОП зазначати дані у разі встановлення двох одиниць виміру?

Податківці у підкатегорії 113.04 «ЗІР» зауважили, що форми та Порядки заповнення звітів №1-ВП «Звіт про обсяги виробництва та обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах» (далі – Звіт №1-ВП) та №1-ОП «Звіт про обсяги обігу (у тому числі імпорту та експорту) спирту (у тому числі біоетанолу), спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах» (далі – Звіт №1-ОП), а також Кодів, одиниць виміру та видів продукції/товару затверджено наказом Мінфіну від 18.06.2024 №296 (далі – Наказ №296) із змінами і доповненнями, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 04.07.2024 за №1011/42356.

Зокрема, стосовно деяких кодів продукції/товарів Наказом №296 встановлено дві одиниці виміру.

Порядками заповнення Звіту №1-ВП та Звіту №1-ОП передбачено, що окремими рядками здійснюється зазначення, зокрема, показників щодо одного коду продукції/товару, облік яких ведеться одночасно у різних одиницях виміру та зазначаються відповідно коди, одиниці виміру та види продукції/товару згідно з Кодами, одиницями виміру та видами продукції/товару, затвердженими Наказом №296, зокрема, п. 12 розд. ІІ Порядку заповнення форми Звіту №1-ВП та п. 1 розд. ІІ Порядку заповнення форми Звіту №1-ОП.

Отже, якщо у Кодах, одиницях виміру та видах продукції/товарів, затверджених Наказом №296, для коду продукції/товару встановлено:

  • дві одиниці виміру, то у звітах №1-ВП та №1-ОП інформація про обсяги такого товару/продукції зазначається щодо кожної одиниці виміру окремими рядками;
  • одну одиницю виміру коду продукції/товару, то у звітах №1-ВП та №1-ОП зазначається інформація про обсяги такого товару/продукції лише за такою одиницею виміру.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь