• Посилання скопійовано

На 2025 рік потрібно буде подавати оновлену форму декларації з податку на нерухомість, – ДПС

Нова форма Декларації набере чинності з 01.01.2025. До цього для визначення ПЗ з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, платники мають застосовувати поточну форму Декларації

На 2025 рік потрібно буде подавати оновлену форму декларації з податку на нерухомість, – ДПС

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що з метою приведення у відповідність до національного класифікатора НК 018:2023 «Класифікатор будівель і споруд», затвердженого наказом Мінекономіки від 16.05.2023 №3573податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Декларація) наказом Мінфіну від 09.09.2024 №431 «Про внесення змін до додатків до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» до додатків 1 та 2 до Декларації внесено зміни.

Відповідно до п. 46.6 ПКУ нові форми декларацій набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, до цього є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Отже, нова форма Декларації набере чинності з 01.01.2025. До цього для визначення податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, платники мають застосовувати форму Декларації, затверджену наказом Мінфіну від 10.04.2015 №408, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.04.2015 року за №479/26924 (у редакції наказу Мінфіну від 10.11.2022 №371) (зі змінами).

Наказ розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Законодавство / Податки, збори, платежі / Місцеві податки / Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки / Нормативно-правові акти».

***

Читайте також: Увага! Змінилися додатки до декларації з податку на нерухомість

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»