• Посилання скопійовано

Коли при заповненні рядків 4.1, 4.2, 4.3, 6.1 та 6.2 декларації з ПДВ подаються додатки до неї?

При заповненні рядків 4.1, 4.2, 4.3 обовʼязковим є подання додатків 1 та 5 до декларації з ПДВ. При цьому додаток 1 подається у разі нарахування у звітному період ПЗ, за якими в ЄРПН не зареєстровано податкові накладні

Коли при заповненні рядків 4.1, 4.2, 4.3, 6.1 та 6.2 декларації з ПДВ подаються додатки до неї?
Податківці у підкатегорії 101.24 ЗІР зазначили, що форму та Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 №21 (далі – Порядок №21).

При цьому відповідно до п. 11 розд. ІІІ Порядку №21 додатки додаються до декларацій за наявності подій, які підлягають відображенню у таких додатках.

Форма декларації передбачає, зокрема при заповненні рядків 4.1, 4.2, 4.3 подання додатків:

  • відомості про суми податку на додану вартість, зазначені у податкових накладних/розрахунках коригування до податкових накладних, не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, про коригування податкових зобов’язань за операціями з вивезення за межі митної території України у митному режимі експорту окремих видів товарів, та про податковий кредит з урахуванням його коригування (Д1) (додаток 1);
  • Розрахунок (перерахунок) частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях (Д5) (додаток 5).

При цьому додаток 1 подається у разі нарахування у звітному період податкових зобов’язань, за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) не зареєстровано податкові накладні.

Подання додатка 5 до декларації, за наявності підстав для застосування ст. 199 ПКУ, є обов’язковим:

  • у першому звітному періоді року;
  • в останньому звітному періоді року (періоді зняття з обліку платника податку);
  • у звітному періоді, в якому вперше декларуються оподатковувані та неоподатковувані операції.

У разі нарахування податкових зобов’язань тільки відповідно до вимог п. 198.5 ПКУ додаток 5 не подається.

Рядки 6.1 та 6.2 декларації передбачають подання додатка 1 якщо на дату подання декларації в ЄРПН не зареєстровано:

  • податкові накладні, складені за операціями з отримання послуг від нерезидента, місце постачання яких визначено на митній території України, що оподатковуються за основною ставкою або 7 %;
  • або розрахунки коригування (складені у разі збільшення суми компенсації) до таких податкових накладних.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»