• Посилання скопійовано

10 найцікавіших відповідей наших консультантів на запитання користувачів порталу

Читаємо відповіді наших консультантів на ваші запитання

10 найцікавіших відповідей наших консультантів на запитання користувачів порталу

НСЛ у родителей, которые состоят в разводе 

Сколько детей может указать мужчина, состоящий второй раз в браке, в заявлении на повышенную соцльготу? На ребенка от первого брака он платит алименты и этот ребенок живет со своей матерью. Проживает он со второй женой, у них два совместных ребенка и ребенок жены от её предыдущего брака. Прописаны в квартире он, вторая жена и их трое детей (ребенка жены он не усыновлял).

Дохід підприємця-платника ЄП від проданого товару: відображення в Книзі обліку 

Приватний підприємець - платник єдиного податку 5 % (третя група) придбав товари та відразу їх продав, отримавши дохід. Як показати таку операцію в Книзі обліку доходів?

Відображення в реєстрі ПН витрат на оренду у фізособи-непідприємця

Чи потрібно в Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних відображати витрати на оренду у фізособи - непідприємця? Якщо так, то як це правильно зробити? Яку суму відображати - з ПДФО чи без?

Авансовий внесок: чи можлива зміна його суми?

У квітні 2013 р. підприємство пройшло документальну планову перевірку. За її результатами було донараховано суми доходів, що не були враховані у 2012 році, а відповідно донараховано і суму податку на прибуток за 2012 р. Підприємство сплачує авансові внески з податку на прибуток згідно з абз. 3 п. 57.1 ПКУ. Суму авансових внесків на 2013 рік було визначено на підставі декларації з податку на прибуток за 2012 р. Але показники цієї декларації не враховують суми, що були донараховані під час перевірки. Чи потрібно тепер і яким чином змінювати суму авансового внеску з податку на прибуток?

Яка сума доходу відображається в графі 3 форми №1ДФ? 

При проведенні госпдіяльності, як фізособа-підприємець, в 1-му кв. 2013 р. підприємець почав орендувати приміщення у фізособи - резидента України, не підприємця (далі - Орендодавець). Під час проведення розрахунків із орендодавцем (шляхом перерахунку через банківську установу на протязі лютого-березня 2013 року) за надані послуги (надання в оренду майна), при умові вартості послуг 1500,00 грн/міс., сума розподілялась наступним чином: платіжне доручення № 1 – оплата послуг в розмірі 1 275,00 грн; платіжне доручення № 2 – сплата нарахованого ПДФО в розмірі 225,00 грн. Як заповнити ф. №1ДФ? Якщо за 2 місяці сума нарахованого доходу (графа 3а) рівна 3000,00 грн, тоді яку суму потрібно писати в графі 3 (3000,00 чи 2550,00)?

Документи для підтвердження оплати за товар з рахунку казначейства 

Підприємство продає товари бюджетним організаціям. В договорах не завжди вказується, що оплата за товар здійснюється за бюджетні кошти. Тим не менш, гроші надходять саме з рахунку казначейства. Чи достатньо платіжного доручення, як свідчення правомірності застосування касового методу, чи необхідно мати додатковий перелік документів?

Отчётность предпринимателей, не ведущих деятельность 

ФЛП в июле 2012 г. была на едином налоге (вторая группа). С июля 2012 сдала свидетельство, перешла на общую систему налогообложения и не ведет деятельность. В октябре 2012 г. и январе 2013 г. сдавала декларацию об имущественном состоянии и доходах. На данный момент доходов не имеет, не работает. Нужно ли подавать отчет? Если да, то какой именно и в какие сроки: ежеквартально или в конце года (в январе 2014 г.)?

 Компенсация за неиспользованный отпуск 

Сотрудник (совместитель) проработал 4 года. При этом ни разу не брал отпуск. За какой период предприятие обязано выплатить ему компенсацию за неиспользованный отпуск при увольнении? Есть ограничение начисления дней компенсации неиспользованного отпуска совместителям?

 Определение даты получения дохода юрлица на ЕН 

Предприятие"А" (общая система налообложения) передает долг своего покупателя (компании "Б") предприятию "С" (единый налог) безвозмездно. Предприятия "А"и "С" связанные лица (общие учредители). В какой момент возникнет доход у предприятия "С": в момент подписания договора уступки требования или по мере поступления денежных средств от фирмы "Б"?

Документы, регламентирующие операции с инвалютой 

Какими документами, на сегодняшний день, регламентируются операции предприятий с иностранной валютой?

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»