• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Собівартість у декларації з податку на прибуток 

Наше підприємство виробляє кілька видів продукції і з цієї причини несе загальновиробничі витрати. У тих періодах, у яких фактичні обсяги виробництва менші від запланованих, частина загальновиробничих витрат залишається нерозподіленою. Як у такому випадку відображати собівартість продукції у декларації з податку на прибуток?

Розбіжність у написанні назви юрособи в податковій накладній: чим це загрожує? 

Під час документальної планової перевірки податковий орган виявив «порушення», яке полягає у тому, що у податковій накладній назви покупця та продавця написані маленькими літерами, а у статуті — великими. Чи може це стати підставою для зняття сум ПДВ з податкового кредиту?

Робота у вихідні та святкові дні: коли можлива та як оплачується? 

У яких випадках можлива робота у вихідні та святкові дні? Як оплачується робота в таких випадках? 

Рахунок-фактура — первинний документ? 

Чи виконує рахунок-фактура роль договору (правочину)? Чи є рахунок-фактура документом бухгалтерського обліку та чи треба на ньому ставити печатку?

Вихідна допомога при звільненні: чи слід утримувати ПДФО і нараховувати єдиний соцвнесок? 

Підприємство виплачує працівнику вихідну допомогу при звільненні. Чи слід утримувати з суми такої допомоги ПДФО та нараховувати (утримувати) ЄСВ?

Отримання та повернення поворотної фіндопомоги у межах одного податкового періоду 

Поворотна фінансова допомога надійшла від юрособи і повернута в одному податковому періоді. Чи показувати її у декларації з податку на прибуток?

Відповідальність «єдиноподатника» за застосування негрошової форми розрахунків 

Яку відповідальність несе платник єдиного податку у випадку застосування негрошової форми розрахунків?

Облік надання одноразової допомоги за заявою працівника 

Підприємство надало працівнику матеріальну допомогу через складні сімейні обставини. Чи слід оподатковувати її ПДФО та ЄСВ і чи будуть податкові витрати?

ПДВ додається до ціни товарів або послуг

Підприємство надає послуги з організації виставок для нерезидентів на території України. Дехто із замовників заперечує включення ПДВ до ціни договору, тож в угодах з ними сума ПДВ не зазначається. Як бути у такому разі з ПДВ: відокремлювати його від договірної ціни чи нараховувати на таку ціну?

Якщо минув термін повернення позики, отриманої фізособою: оподаткування 

Чи оподатковується сума позики, отриманої фізособою, за якою минув термін повернення, передбачений договором, якщо строк позовної давності не минув?

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»