• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Помилки при заповненні трудової книжки: як виправити?

При прийомі на роботу вперше у трудовій книжці було зроблено запис: прийнята "бухгалтером розрахункового відділу" (дослівно). В одному з журналів було написано, що необхідно першим рядком в трудову вносити час навчання (в моєму випадку це коледж і університет), а другим рядком - прийняття на підприємство. Чи вважається помилкою цей запис і чи обов'язково записувати до трудової роки навчання, адже стаж вважається тільки при перерахуванні податків?

Грошова компенсація за невикористані дні відпустки

Працівник не хоче йти у відпустку, зате хоче отримати грошову компенсацію за невикористані дні відпустки. Можна виплатити йому компенсацію, щоб він не йшов у відпустку? Чи буде це правопорушенням?

Підстави і особливості укладення строкового трудового договору

У яких випадках укладається строковий трудовий договір при прийомі працівника на роботу? Які особливості такого договору?

Розрахунок допомоги по вагітності та пологах, якщо працівниця відпрацювала менше місяця

Працівниця прийнята 25.03.2013 р. на роботу, 27.04.2013 р. принесла лікарняний лист по вагітності та пологах. Як правильно розрахувати суму допомоги по вагітності та пологах? Середньоденна зарплата розраховується з урахуванням факту відпрацьованого часу або за окладом?

Повернення заборгованості працівнику за авансовим звітом - тільки за письмовою вимогою

Працівниками підприємства, зокрема директором, за рахунок власних коштів купувалися товари та матеріали для здійснення господарської діяльності. Надалі ними були подані звіти з відповідними первинними документами. Однак підприємство не мало фінансової можливості розрахуватися, тому зараз на рах. 372 враховується значна сума кредиторської заборгованості, деякі суми виникли більше трьох років тому. Коли і за яких умов можна списати таку заборгованість?

Облік поворотної фінансової допомоги, неповерненої після закінчення дії договору

Як у податковому обліку відображається сума поворотної фінансової допомоги (отриманої від платника податку на прибуток), якщо термін дії договору закінчився, а суму такої допомоги не повернуто?

Порядок оформлення відпустки підприємцями на єдиному податку: приклад

Як відбувається оформлення відпустки «єдиноподатником»?

Податковий облік витрат на автоцивілку

Як показати в податковому обліку понесені витрати за полісами автоцивілки?

Звільнення працівників за угодою сторін: основні принципи та особливості оформлення

Які основні принципи і особливості оформлення звільнення працівників за угодою сторін?

Єдиний соцвнесок на винагороду за цивільно-правовим договором з нерезидентом

Постійне представництво нерезидента в Україні укладає договір ЦПХ з фізособою - нерезидентом. Чи нараховується на суму винагороди за таким договором ЦПХ ЄСВ 34,7%?

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»