• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Тривалість відпустки за свій рахунок законодавством не обмежена 

Працівник звернувся з проханням надати відпустку за власний рахунок за сімейними обставинами на 7 календарних днів. Чи можемо ми надати таку відпустку на 7 днів, чи слід її надавати на 15 календарних днів? Чи може бути поділена відпустка за власний рахунок?

Розрахунок відпусткових при наданні щорічної відпустки: приклад

Як проводиться розрахунок відпусткових?

Випадки, в яких оформляють бухгалтерську довідку 

В яких випадках складається бухгалтерська довідка?

Сроки выдачи компенсации за неиспользованный отпуск при увольнении 

Работник отработал последний день 30.04.2013 г. Заработная плата за апрель начислена, но не была начислена компенсация за неиспользованный отпуск. Можно ли провести начисление и выдачу компенсации 01.05.2013 г.?

Бесплатная аренда помещения предпринимателем на едином налоге: что является доходом? 

Предприятие-юрлицо на едином налоге (4 группа) сдает бесплатно нежилое помещение предпринимателю на едином налоге (2 группа) под торговую точку (магазин). Какие налоговые последствия для юрлица и СПД- предпринимателя? Как правильно оформить такую сделку, если директор и предприниматель - одно лицо?

Індексація заробітної плати у разі звільнення працівника 

Чи застосовується при звільненні працівника індексація?

Резерв відпусток обов'язковий тільки для підприємств 

Чи обов'язково слід створювати резерв на оплату відпусток?

Визначення звичайної ціни у разі експорту-імпорту однакових товарів за різними цінами 

Підприємство реалізує на експорт власну продукцію по собівартості (1875 грн), яка є і митною ціною, і договірною. Контрагентам на території України реалізує за ціною 2417 грн. Яка в даному випадку звичайна ціна? Різниця інтервалу становить 22,42%, що більше за допустимий неоподаткований. Яку суму потрібно вказувати в розділі 1 декларації з ПДВ в колонці А і в звіті про суми податкових пільг за кодом пільг 14010394?

Работающая мама может з больничного уйти в отпуск, а затем обратно на больничный 

Может ли сотрудница, которая работает в режиме неполного рабочего дня, у которой ребенок до 3-х лет и которая находится на больничном, уйти в ежегодный отпуск, а из отпуска опять на больничный? За сколько она должна предупредить предприятие об отпуске? Имеет ли она право присылать больничные листы по почте?

Відображення експорту алкоголю в декларації з акцизного податку 

Як відомо, для зменшення податкового зобов'язання з акцизного податку підприємство має право використовувати експортовану підакцизну продукцію (алкогольні напої, зокрема горілку). Але для цього потрібно мати паперовий оригінал ВМД з позначкою митниці про перетин кордону. На даний момент митники намагаються перевести підприємство на електронну форму декларування. Який документ слід використовувати в даній ситуації для можливості відображення такого експорту в декларації з акцизного податку (в сторону зменшення податкового зобов'язання)?

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»