• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Накладні яких не вистачало при перевірці можна по отриманні знову включити до податкового кредиту

Чи має право платник ПДВ поновити ПК з ПДВ після отримання від постачальників оригіналів податкових накладних, якщо під час документальної перевірки суми ПДВ було виключено зі складу податкового кредиту за податковими накладними які на момент перевірки були відсутніми (були в копіях)?

Якщо номер накладної не співпадає із її номером в реєстрі подаємо скаргу на постачальника

У податковий кредит включили накладну,що була зареєстрована і оформлена згідно усіх норм законодавства, проте в ЄРПН її було внесено із невірним номером. Ця накладна була виключена перевіркою з податкового кредиту в періоді що перевірявся і нараховано штрафні санкції.Чи має право платник ПДВ відшкодувати собі ПДВ по цій накладній в поточному періоді, внесши її в реєстр із правильним номером?

Змінюєте код УКТ ЗЕД - коригуйте дані старої податкової накладної та виписуйте нову

Як діяти в разі якщо після оформлення податкової накладної вносяться виправлення у ВМД щодо коду УКТ ЗЕД, який вже було зазначено в податковій накладній?

Рассчитываем декретный отпуск правильно

Беременная ушла в декрет с 19.08.2013 г. Ей дали больничный на 126 дней. Как рассчитать сумму пособия по беременности и родам, исходя из следующих данных: за март 2013 г. работнице начислено 1100 грн (полставки,4-х часовый раб.дней от ставки 2200 грн.); за апрель 2013 г. тоже 1100 грн.; в мае-июле 2013 г. работница перешла на полный рабочий день и большую ставку, и ей начислялось по 6100 грн. (ставка); в августе 2013 г. за 18 дней ей начислили 3541,86 грн. исходя из ставки 6100 грн.

Отказ в просьбе работать полный рабочий день не является нарушением трудовых прав

Сотрудница, которая находится на больничном, и у которой режим работы половину рабочего дня, попросила с 1.09 установить ей режим работы полный день. Может ли компания отказать на законных основаниях? У сотрудницы ребенок до 3-х лет, по этой причине она работала не полный день

«Транзитные» поступления в турагентской деятельности  в состав дохода предпринимателя-единщика не включаются

Физлицо – предприниматель на ЕН (3 группа, не плательщик НДС) является турагентом. Заключил договор агентского соглашения с туристом на бронирование мест в отеле. Что является базой налогообложения по такой операции? Какие нужно сделать при этом бухгалтерские проводки?

При увольнении работнику выплачивается компенсация за все неиспользованные им дни ежегодного отпуска

Сотрудник принят на работу 06.06.2012 года, увольняется 31.08.2013 года, в отпуске не был. Сколько положено компенсировать календарных дней? Включается ли август 2013 года в расчетный период?

Виплачуючи фізособі суму більше 150 тис грн враховуємо обмеження готівкових розрахунків

Як правильно і безпечно заплатити фізичній особі суму більшу за 150 тисяч гривень, враховуючи обмеження встановлене НБУ на розрахунки готівкою?

Не у всіх випадках є право на складання розрахунку коригування у випадку зміни коду УКТ ЗЕД

Як відобразити зміну кода УКТ ЗЕД у податковій накладній, чи можна здійснити таке виправлення через додаток 2 до податкової накладної — розрахунок коригування?

Якщо студент влаштувався на роботу лише після закінчення ВУЗу, податкову знижку отримують батьки, які оплатили навчання

Якщо студент влаштувався на роботу лише після закінчення навчання в інституті (отримав диплом) у звітному році і до моменту свого працевлаштування не отримував заробітну плату, то чи має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року батько, який фактично здійснював оплату за навчання?

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»