• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Суб’єкт мікропідприємництва подає фінзвітність раз на рік, коли таке подання передбачено законодавством

Підприємство - платник податку на прибуток належить до суб’єктів мікропідприємництва згідно ГКУ. Підприємство сплачує податок на прибуток за базовою ставкою (19%) і не користується пільгою, встановленою п. 154.6 ПКУ. Чи має підприємство право подавати фінансову звітність до ДПІ один раз на рік?

Пільги зі сплати єдиного внеску на час відпустки та період хвороби не застосовуються

Чи звільняються фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку від сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску на час відпустки та за період хвороби?

Аренда автомобиля у работника: рассчитываем правильно

С работником был заключен договор аренды автомобиля, который был нотариально заверен. Ак приема-передачи автомобиля был оформлен с 15.08.2013 г. Согласно договора, за месяц вознаграждение должно быть 600,00 грн. Каким образом нужно рассчитывать сумму арендной платы за август 2013 г? Считается ли она исходя из календарных дней или исходя из рабочих дней работника, который сдал автомобиль в аренду и использует его в качестве служебного транспорта? Влияет ли на сумму арендной платы пребывание работника, например, в отпуске (время, когда таким автомобилем никто не пользуется)?

Податкова накладна, виписана у 2012 році, проте, отримана в 2013, включається в Реєстр ПН

Налоговая накладная от поставщика импортного товара выписана 10.11.2012, зарегистрирована в ЕР 15.11.2012, получена 08.04.2013 г., можно ли такую НН включить в Реестр НН за апрель 2013 г.  

Відмова платника податків від підписання акта перевірки не звільняє його від сплати грошового зобов'язання

Інспекцією проводилась на підприємстві планова документальна перевірка, за результатами якої встановлені порушення вимог Податкового кодексу України з якими підприємство не погоджується. Які будуть наслідки якщо підприємство відмовиться підписувати акт?

Отримання послуг зі знижкою - додаткове благо чи ні?

Автошкола планує провести акцію, а саме: в період з 01.10.2013 р. по 29.11.2013 р. надати знижку на оплату навчання з підготовки водіїв транспортних засобів у розмірі 1500 грн від загальної суми навчання. Чи вважатиметься додатковим благом знижка, що надаватиметься будь-якому платнику податку на зазначений проміжок часу?

Електронна звітність обов'язкова лише для великих та середніх підприємств

Чи обов’язковим є подання звітності в електронному вигляді?

Допомога на лікування працівнику: для уникнення ПДФО необхідні договори та документи про оплату лікування

За наявності яких підтверджуючих документів допомога на лікування та медичне обслуговування платника податку не підлягає оподаткуванню ПДФО?

Під час або за результатами камеральної перевірки можна подати уточнюючу декларацію або розрахунок

Отримали поштою акт камеральної перевірки, де зазначено, що нами було сформовано податковий кредит від невизначеного контрагента. Насправді ж було вказано хибний IПН постачальника. Чи можна подати уточнюючий розрахунок та виправити IПН тепер, коли ми вже маємо на руках акт камеральної перевірки?

Заповнюємо Декларацію з особливого податку на цінні папери згідно зі зразками від податкової

Як заповнювати Декларацію з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами?

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»