• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

У звіті про ЄСВ застосовано ставку 33,2% замість 8,41%: виправляємо помилку

У квітні 2013 р. в звіті по ЄСВ помилково до лікарняного, нарахованого інваліду, застосовано ставку 33,2% замість 8,41%. Виявлену самостійно помилку виправлено у звіті за серпень 2013 р. (ряд. 6 і ряд. 7 таблиці 1). Чи потрібно платити штраф?

Здійснюючи безготівкові розрахунки платіжними картками, підприємство зобов’язане мати РРО

Надаючи стоматологічні послуги через готівковий розрахунок, стоматологічна клініка не використовує РРО згідно з п. 1 ст. 9 Закону про РРО. Чи можна, не маючи РРО, використовувати платіжний термінал?

За перевищення граничної суми готівкових розрахунків - штраф 1700-3400 грн

Чи передбачена адміністративна відповідальність до фізосіб-підприємців та посадових осіб юрособи за перевищення граничної суми готівкових розрахунків?

Дотримання простих правил оформлення первинних документів допоможе уникнути штрафу

Яких правил потрібно дотримуватися при оформленні первинних документів?

Податкові накладні, виписані з 16.12.2011 р. без коду УКТ ЗЕД, не дають права на податковий кредит

Чи мав право платник ПДВ у період з 06.08.2011 р. до 01.01.2012 р. віднести до податкового кредиту суми ПДВ за податковими накладними, в яких не зазначено коду УКТ ЗЕД?

Підприємства самостійно вирішують, чи використовувати подорожні листи у своїй діяльності

З низки законів вилучено посилання на подорожні листи. Чи означає це, що підприємства, які експлуатують легкові та вантажні авто, можуть не виписувати водіям подорожні листи? Чи має право підприємство в такому разі використовувати подорожній лист вантажного авто за типовою формою №2?

За відсутність оригіналу зовнішньоекономічного договору - штраф

Підприємство експортувало в 2012 р. власну продукцію за зовнішньоекономічним договором. Оригінал договору відсутній, а в ньому прописано умову, що копії договору, передані електронкою або факсом, мають силу оригіналу. Здійсненою на підприємстві перевіркою встановлено, що відсутність оригіналу договору є порушенням. Якщо це так, то які наслідки такого порушення?

Довідку про відсутність заборгованості з податків можна отримати в електронному режимі

Як в електронному режимі можна отримати довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов’язкових платежів), що контролюються органами доходів і зборів?

Сплачувати узгоджену суму грошового зобов’язання в останній день терміну ризиковано

Які ризики подання платником податків платіжного документа на перерахування суми податкового зобов’язання у останній день терміну сплати?

Довідка про підтвердження резидентства дійсна протягом календарного року, в якому вона видана

Який порядок подання нерезидентом довідки, яка підтверджує, що нерезидент є резидентом країни, з якою укладено міжнародний договір та протягом якого терміну дійсна така довідка?

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»