• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

При перевірці платник повинен надати завірені копії первинних документів

Які документи вважаються оригіналом при проведенні електронної перевірки?

За порушення законодавства з праці передбачено 4 види відповідальності

Новостворене підприємство не проводить госпдіяльності. Але є директор (не засновник), який оформлений з першого дня існування ТОВ та підписує пусті звіти. В табелі проставляються прочерки. Нараховувати йому зарплату можливості нема. Чи може хтось проводити перевірку даного не нарахування? Яке покарання можливе за таке порушення?

Спрощенці четвертої групи не зобов'язані вести книгу обліку доходів 

Підприємство - платник єдиного податку, 4 група, без ПДВ. Чи обов'язково йому реєструватися у податковій та вести книгу обліку доходів і витрат?

При переході із загальної системи на спрощену подається звітність за І квартал 

Підприємство, що є платником авансових внесків з податку на прибуток і подає лише річну декларацію, починаючи з ІІ кварталу звітного року обрало спрощену систему оподаткування. Чи повинен був такий платник подавати декларацію з податку на прибуток за підсумками І кварталу?

Відображаємо зарплату мобілізованих у податковому розрахунку 

За якою ознакою доходу відображається в Податковому розрахунку (форма № 1ДФ) середня заробітна плата, нарахована роботодавцем фізичній особі за час перебування на військовій службі при частковій мобілізації?

Платник податків вправі подати уточнюючий розрахунок під час проведення перевірки

Платником податку допущено помилку у відображенні податкових доходів звичайних операцій у звітній декларації з податку на прибуток. Чи може такий платник подати уточнений розрахунок для виправлення помилок, якщо на підприємстві у цьому звітному періоді здійснюється перевірка контрольованих операцій?

Відображаємо в обліку витрати на ремонт об'єкта оперативної оренди після закінченння дії договору

Підприємство використовувало в діяльності орендоване приміщення. Договір оперативної оренди дозволяв здійснювати ремонт такого приміщення. Як у податковому обліку відображаються витрати на ремонт при поверненні об’єкта оперативної оренди після закінчення дії договору?

Відповідальним за сплату до бюджету ПДФО є податковий агент

Хто є відповідальним за перерахування ПДФО до бюджету, у разі якщо податковий агент при виплаті доходу ФО не нараховував і не утримував податок?

При виставленні рахунку на послуги, оплату за які буде здійснено в інвалюті, курс немає значення

Який курс НБУ (на початок чи на кінець дня) до іноземної валюти обирати під час виставлення рахунка на послугу, що була здійснена на кінець дня?

Нерухомість, яка перебувала у власності більше ніж 3 роки, при її продажу не оподатковується

За якою ставкою податку на доходи фізичних осіб оподатковується дохід, отриманий від продажу квартири, що перебувала у власності нерезидента понад три роки?

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»