• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Виплата зарплати оформлюється різними первинними документами 

Які документи оформлюються при видачі зарплати за першу половину місяця?

Утримання єдиного внеску та ПДФО із зарплати на прикладі 

Алгоритм проведення утримання 15 % та 17% ПДФО та сум ЄСВ на конкретно заданому числовому прикладі - коли розмір зарплати складає 25 000 грн.

Власні кошти, внесені на підприємницький рахунок, включаються до доходу єдинника

ФОП - платник єдиного податку другої групи поповнив свій поточний рахунок через касу банку. У виписці банку зазначається "Документ по касі - Символ 32 - Інші надходження". Чи вважається таке поповнення доходом підприємця і чи потрібно цю суму відображати у Книзі обліку доходів? Якщо так, то в якій колонці?

Курсовые разницы с целью налогообложения налогом на прибыль, определяются согласно П(С)БУ

Поставщику должны 60029 евро, нужно посчитать на 31 августа курсовую разницу для прибыли. В какую строку ее потом включать в отчете по прибыли?

Разова матдопомога та допомога на поховання не оподатковуються військовим збором

Чи є об’єктом оподаткування військовим збором матеріальна допомога разового характеру, яка надається роботодавцем працівнику у зв’язку з сімейними обставинами?

Переоформить просроченную налоговую накладную нельзя 

Предприятие получило товар для продажи. Вместе с товаром ему передали только расходные накладные, без налоговых. В расходных не видно, импортный товар, или отечественный. Предприятие получило предоплату за этот товар, и выписало налоговую, но не зарегистрировало. Срок регистрации налоговой 15 дней. Товар оказался импортным. Как выйти из этой ситуации?

В разі зміни ціни договору виписується розрахунок коригування до виданої раніше податкової накладної

Від замовника надійшла сума авансу за роботу, яку необхідно виконати згідно договору. На суму авансу виписана податкова накладна. Пізніше додатковою угодою сума договору збільшується (види робіт не змінюються). Чи потрібно виписувати в даному випадку розрахунок коригування ПН на суму авансу? Як при цьому заповнити розрахунок коригування?

Податкова вимога: порядок та умови надсилання

Коли і кому надсилається податкова вимога?

Форма №20-ОПП подається протягом 10 днів з дати оформлення договору купівлі-продажу 

З якої дати визначається 10 – денний строк для подання повідомлення про об’єкти оподаткування (ф. №20-ОПП): дати оформлення договору купівлі-продажу, закінчення договору оренди (тощо) або іншої дати?

Услуги, которые оказаны за рубежом, НДС не облагаются

В августе 2014 г. предприятие предоставило информационно-консультативные услуги и маркетинговые мероприятия по продвижению товара нерезиденту на территории Украины. Облагается ли эта операция НДС?

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»