• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Військовий збір: відображення у формі №1ДФ

Підприємство нараховує плату за оренду нерухомості та виплачує військовий збір до 30 числа. Як заповнити графу "Виплачений військовий збір", якщо оренда за січень-березень 2015 р. нараховувалася, але не виплачувалася? 

У ПКУ немає заборони щодо виписування накладної однією особою, а реєстрації іншою

Електронний цифровий підпис та підпис, що скріплює податкову накладну при її видачі покупцю, належать різним особам. Як виправити помилку? 

Помилка в індивідуальному податковому номері: як виправити? 

Як зробити коригування податкової накладної, якщо назва підприємства зазначено правильно, а ІПН ні? 

Коригування податкових зобов'язань та податкового кредиту відображається у рядках 8 та 16 декларації 

При подачі податкової накладної не зазначено код УКТ ЗЕД. Зроблено коригування, але при цьому ні сума, ні кількість товару не змінилися. Чи потрібно показувати це коригування у декларації з ПДВ? 

Якщо за 2014 р. отримано збиток, а за І квартал 2015 р. – прибуток, звітуємо лише за півріччя 

 

Підприємство за результатами 2014 року та І квартал 2015 року отримало збитки. Податківці вважають, що в 2015 році вони повинні подавати щоквартальну декларацію, починаючи з І кварталу. Чи так це? 

Помилка у реєстрі податкових накладних виправляється методом «сторно» 

Як виправити помилку при заповненні реєстру виданих та отриманих податкових накладних (мається на увазі не єдиний реєстр податкових накладних, а звичайний, копія якого подана в ДФС) за листопад 2014 р., виявлену в квітні 2015 р.?

Бухоблік капітального ремонту орендованих основних засобів в 2015 році не змінився 

Підприємство з обсягом доходу більше 20 млн. грн. за 2014 р. в 2013 р. відремонтувало орендовані ОЗ. Вартість ремонту відображено на рахунку 117, а в податковому обліку створено об'єкт групи 5. Прийнято рішення амортизувати створені об'єкти 5 років, що дорівнює строку, на який підприємство взяло об'єкт в оренду. Як вести такий облік з 2015 р.?

Фізособи, які не мають статусу підприємця, декларацію про доходи та форму №1ДФ не подають 

Чи потрібно фізособі - орендодавцю квартири (орендар теж фізособа), як податковому агенту, подавати за себе крім річної декларації про доходи ще й квартальну декларацію про доходи і №1ДФ за квартали, в які здавалося в оренду приміщення, щоб відобразити суми нарахованого ПДФО та військового збору?

Компенсаційні виплати мобілізованим не оподатковуються починаючи з березня 

Які дані листа-роз'яснення щодо оподаткування виплат, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період? З якого періоду не оподатковуються дані виплати ( з 1.03 чи 17.03)?

Донарахування ПДВ за експортними операціями за ставкою 20% ПКУ не передбачено 

Підприємство здійснює експорт товару (є ВМД та факт перетину кордону України), але за рахунок зміни курсів собівартість товару перевищила ціну продажу. Чи потрібно донараховувати податкові зобов'язання за ставкою 20% (або це теж 0%) на суму такого перевищення? Чи необхідно складати податкову накладну на суму перевищення з типом "15"?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»