• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Графа 4 форми 1ДФ: нюанси заповнення 

Як заповнити графу 4 розділу 1 форми 1ДФ за 1 квартал 2015 р. у разі нарахування (без виплати) доходу фізособі за оренду майна (ознака доходу 106)? 

Неправильна адреса контрагента в накладній: як виправити?

Юрособою була зареєстрована податкова накладна, де вказано неправильна адреса контрагента та підпис. У податковій кажуть, що ПН зареєстрована. Як скласти додаток 2 по цих помилках?

Накладна виписана з помилками, але зареєстрована вчасно: що з податковим кредитом? 

Податкова накладна від 20.04.2015 р. виписана з помилками, але зареєстрована вчасно у ЄРПН . Коли контрагент має право включити до податкового кредиту, якщо постачальник випише розрахунок коригування у травні?

Помилка при заповненні лікарняного листа: як виправити? 

У лікарняному за березень 2015 року допущено помилку (завищено суми лікарняних, в тому числі і за рахунок Фонду з ТВП). Як виправити помилку та відобразити це у відповідних звітах (1-ДФ, звіт з ЄСВ, звіт до ФСС з ТВП)?

Заповнення декларації із ПДВ за лютий 2015 року: нюанси 

За лютий 2015 р. була подана декларація з ПДВ з додатком 2 із залишком від'ємного значення за січень 2015 р. У таблиці 1 заповнено графи 1, 2, 6 та 14. Таблиця 2 не заповнювалася. В ДПІ повідомили, що додаток 2 заповнено невірно, і сума до бюджетного вішкодування не потрапить за березень в декларацію по ПДВ. Які дії?

Виправляємо помилки у податковому розрахунку за формою №1ДФ

При формуванні звіту 1-ДФ за 4 квартал 2014 допущена помилка в рядку "Ознака доходу" (поставлений код "158" замість "157"). Як виправити цю помилку і чи буде штраф за подачу уточненого розрахунку в 1 кварталі 2015 року?

Ремонт і поліпшення основних засобів у 2015 році: коротко про основне 

Як у 2015 році відображаються капітальний та поточний ремонти основних засобів? Чи можливо ремонт віднести до витрат підприємства?

Звільнення від оподаткування сум компенсації мобілізованим лише з березня є неправомірним 

Компенсаційні виплати мобілізованим не оподатковуються з березня 2015 року. Як бути з січнем та лютим 2015?

Повернення товару: відображення в податковій накладній 

Як відобразити в податковій накладній за щоденним підсумком операцію з повернення покупцю коштів при поверненні ним товару, якщо товари з цим кодом УКТЗЕД не були продані у цей день?

В разі зміни ціни договору виписується розрахунок коригування 

У лютому організація продала імпортну підлогомийну машину. Виписала видаткову і податкову накладні. Але за умовою договору, оскільки машина імпортна та куплена у валюті, а покупець купує її в розстрочку на 3 місяці, кінцева сума буде перерахована в кінці оплати за курсами валют на дату оплати (у квітні). Кінцева сума збільшується. Як правильно виправити накладні?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»