• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Податкова накладна включається до складу податкового кредиту того звітного періоду, у якому вони зареєстрована

Накладна виписана 24 березня, зареєстрована 2 квітня. Покупець її відхилив та не включив в податковий кредит декларації за березень, оскільки неправильно вказано його адресу. Розрахунок коригування зареєстровано 15.04.2015 р. В який місяць включити накладну? 

Працівник зі стажем 3 місяці: приклад розрахунку лікарняних

Як працівнику зі стажем 3 місяці нарахувати лікарняні? 

Вихідна допомога: метод розрахунку 

Планується звільнення за п. 6 ст. 36 КЗпП України з виплатою вихідної допомоги. На підприємстві є декретниця і співробітниця, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років. Як розрахувати середню зарплату для виплати вихідної допомоги в цьому випадку?

Отримано валюту від нерезидента: який курс враховувати для нарахування ПДВ?

Компанія займається експедиційними послугами міжнародного транспортування вантажів. Замовник (нерезидент) оплатив компанії 2110,00 EUR. Валюта була зарахована на транзитний рахунок. Наступного дня 75% від суми продалося за курсом 24.1000 грн і зарахувалося на поточний рахунок. Яка кореспонденція рахунків буде за такою операцією?

Операції за січень 2015 року у рядку 9.1 декларації з ПДВ не включаються 

Яку суму зобов'язань проставляти в рядку 9.1 декларації за 1 квартал 2015 р.? Чи потрібно в рядку 9.1 зменшувати зобов'язання 1-го кварталу на суму січня 2015 р.?

Минулорічні збитки: відображаємо в декларації з прибутку

Юрособа на загальній системі оподаткування за 2014 рік в декларації показала збитки. За I квартал 2015 вийшов дохід. Чи потрібно здавати декларацію з прибутку в 2015 році за І квартал і далі? Як перенести збитки в декларацію в 2015 р.? 

Спрощенці на 2 групі застосовуватимуть РРО з 1 січня 2016 року 

Приватний підприємець (єдиний податок, 2 група) здійснює роздрібну торгівлю пивом.Чи обов'язково йому з 1 липня 2015 року застосовувати РРО та переходити на загальну систему оподаткування?

Податкові накладні за січень та лютий: чи можна включити до квітневої декларації? 

Підприємством у січні та лютому не було включено до декларації з ПДВ податкові накладні для податкового кредиту (одна не була включена в січні, інша в лютому). Чи має право підприємство включити дані податкові накладні при здачі декларації за квітень?

Всі наслідки в операціях з фіндопомогою відбуваються за правилами бухобліку 

Підприємство А - юрособа, платник податку на загальних підставах, надає безповоротну фіндопомогу іншому підприємству - юрособі. Які податкові наслідки виникають у обох підприємств внаслідок даної операції? Яким чином це відображається в бухобліку?

Відпустка по догляду за дитиною не включається до "лікарняного" стажу 

Працівниця перебувала у відпустці по догляду за дитиною до 3 років з 15.05.2012 року по 31.05.2013 року. Чи включається цей період у страховий стаж для нарахування лікарняних?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»