• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Оплата через інтернет: чи потрібен РРО? 

Клієнт оплатив товар платіжною карткою через сайт інтернет-магазину. Чи потрібно йому друкувати чек РРО чи це вважається безготівковою оплатою? 

Відображаємо грошове зобов'язання та штрафні санкції у звітності 

Чи відображаються у податковій звітності грошове зобов’язання та штрафні (фінансові) санкції, донараховані контролюючим органом за результатами документальної перевірки за попередні звітні періоди? 

Податкова накладна на послуги: заповнюємо правильно 

Яку одиницю виміру буде правильно вказати в податковій накладній на послуги суборенди? 

У звіті з ЄСВ неправильно вказано ІПН працівника: виправляємо

Підприємство неправильно вказало в таблиці 6 Звіту з ЄСВ (додаток 4) ІПН працівника, зазначаючи його доходи за звітний період. Помилку виявлено у наступному звітному періоді. Як її виправити? 

Таблиця 6 звіту ЄСВ: виправляємо помилки 

Підприємство не відобразило фактично нараховану зарплату працівника у додатку 4. Як виправити цю помилку в таблиці 6 наступного звітного періоду?

Реєстрація розрахунку коригування до накладної, складеної до 1 лютого 2015 р. - після її реєстрації 

У вересні 2014 року було перераховано 60000,00. З них у грудні 2014 року повернено 35000,00, зроблено коригування. 25000,00 повернено у травні 2015 року. Щоб виписати коригування на 25000,00 потрібно реєструвати податкову на 60000,00 (та, що була виписана у вересні 2014 року)? Всі ціни вказані з ПДВ

Якщо підприємство приймає готівку від покупців в оплату за готову продукцію, РРО не застосовується 

Юридична особа займається вирощуванням курей та їх реалізацією.Чи потрібно застосовувати РРО, якщо реалізація продукції проводиться прямо з ферми?

Малоцінні необоротні активи: нюанси 

Підприємство хоче перейти на спрощену систему. На балансі на рахунку 112 за первісною вартістю рахуються малоцінні необоротні активи. Знос на них нарахований повністю 100% на момент введення в експлуатацію. Також на балансі обліковуються в кількісному варіанті МШП без вартості. Чи потрібно нараховувати ПДВ на момент анулювання свідоцтва платника ПДВ з таких активів?

Додаток Д1 до декларації з ПДВ: підстави для заповнення 

Підприємство щомісяця перераховує гроші за дизельне паливо, постачальник виписує податкові накладні за першою подією і останньою датою місяця коригування до накладних у зв'язку зі зміною ціни з нульовим підсумком. Як заповнити додаток 1 до декларації у такій ситуації?

Транспортно-експедиційні послуги: оподаткування 

Підприємство на загальній системі, яке займається експедируванням вантажів за кордон, уклало договір з замовником та перевізником. В жодному з договорів не прописано чіткої суми винагороди, гроші отримує у валюті і залишається різниця між проданою валютою і оплатою послуг перевізника. Чи виникає тут податкове зобов'язання?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»