• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

За неналежне ведення обліку доходів і витрат - штраф від 51 до 136 грн 

Яка передбачена відповідальність за неправильне заповнення фізособами-платниками єдиного податку книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат? 

Спрощенець, який отримує оплату в безготівковій формі, РРО не застосовує 

Чи потрібен касовий апарат при роботі виключно по безготівковому розрахунку юрособі на 3 групі єдиного податку та суб'єкту підприємницької діяльності у разі продажу товару, надання послуг? 

Нараховуємо ЄСВ на зарплату інваліда правильно 

На підприємстві працює інвалід. Як нараховується і відображається ЄСВ з його зарплати, лікарняних тощо? Чи залежить ставка ЄСВ від групи інвалідності? 

Відкрито два електронні рахунки для сплати ПДВ: дії підприємства 

Податківці двічі надіслали повідомлення про відкриття електронного рахунку для сплати ПДВ. Який рахунок використовувати? 

Касовий апарат можна використовувати для власних потреб без реєстрації в ДФСУ 

Фірма, яка виготовляє металопластикові конструкції, підключає в касі фіскальний реєстратор. Як правильно оформити чек на оплату? З яким обігом повинен друкуватися чек? 

Уточнити податковий кредит з ПДВ можна протягом 1095 днів

Чи може платник ПДВ у 2015 році подати уточнюючий розрахунок до податкової декларації з ПДВ за звітний період 2014 та відобразити у складі податкового кредиту суму податку за податковою накладною, з дати складання якої минуло понад 365 календарних днів?

Витрати на питну воду відносяться до «інших витрат»

Підприємство купує питну воду, на витрати не відносить. Як після 01.01.2015 р. можна відносити на витрати?

За 2014 р. отримано збиток, а за ІІ квартал 2015 р. – прибуток: як звітувати?

Підприємство за 2014 р. та у 1 кварталі 2015 р. отримало збитки, а у 2 кварталі 2015 р. прибуток. Чи потрібно подавати декларацію за 2 квартал 2015 р.?

Товарно-транспортна накладна: заповнення в окремих випадках

Підприємство-посередник А купує у постачальника Б товар і зразу продає його покупцю В. У посередника А немає своїх складських приміщень. Тому товар перевозиться зразу від постачальника Б до покупця В. Видаткові накладні оформляються окремо. Послуги з перевезення замовляє і оплачує А. Як правильно оформити ТТН?

Підприємство має виплачувати середній заробіток мобілізованим 2 рази на місяць

Підприємством нараховано зарплату у межах середнього заробітку мобілізованому працівнику за травень. Термін виплати - 7 червня. Звіт подано до Фонду соцзахисту населення. Компенсація ще не отримана. Чи потрібно включити до відомості на виплату 7 числа дану зарплату?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»