• Посилання скопійовано

Найцікавіші консультації минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Найцікавіші консультації минулого тижня

Новорічні подарунки дітям працівників за рахунок підприємства: оподаткування 

Підприємство планує в 2015 році закупити для дітей співробітників новорічні подарунки (цукерки, іграшки). Які будуть податкові наслідки (податок на прибуток, ПДФО, ЄСВ, військовий збір)? 

Виправляємо помилку в накладній щодо отримувача – з неплатника ПДВ на платника 

У серпні-жовтні отримано оплату від покупця. Про те, що він платник ПДВ дізналися аж в листопаді. Чи можна в листопаді скоригувати податкові накладні, виписані в серпні-жовтні неплатнику ПДВ, а в листопаді виписати накладну платникові ПДВ? 

Робота без оплати праці: чи правомірно це і які наслідки?

Фірма тимчасово не працюватиме. Бухгалтер звільняється і залишається в штаті тільки директор, який не є засновником. Чи можлива робота директора на фірмі без оплати праці? 

За несвоєчасне подання звіту з ЄСВ - штраф 

Звіт з ЄСВ подано несвоєчасно: за десять місяців подано на початку дванадцятого, тобто прострочка - 2 тижні. Які штрафні та адміністративні санкції загрожують підприємству (сплачено було все вчасно)? 

 «Єдиноподатники» і фінзвітність: хто, коли і як звітує? 

Чи подають платники єдиного податку фінансову звітність? За якою формою та в які строки? 

Cтрок подання податкової декларації можна подовжити за письмовим запитом платника: нюанси 

Статтею 102 ПКУ передбачено подовження строків подання податкової декларації за письмовим запитом платника податків. У яких випадках і в якій формі можна подавати такий запит, і які він матиме наслідки?

Військовий збір: відповідальність за несплату! 

Яка відповідальність за несвоєчасну сплату військового збору?

Благодійні внески від засновника: як відобразити в обліку? 

До благодійного фонду надійшли благодійні внески від засновника, які відображаються за кредитом рах. 48 «Цільове фінансування і цільові надходження». За ПСБО 15 «Дохід» це цільове фінансування визнається доходом у періоді, в якому понесено витрати, пов'язані з виконанням умов фінансування. Не всі благодійні внески освоєно. Чи повертати невикористані благодійні внески засновнику?

Допомога з вагітності та пологів: коли не нараховується єдиний внесок? 

Коли суми допомоги з вагітності та пологів, отримані з бюджету або фонду соціального страхування, не є базою нарахування єдиного внеску?

Договір цивільно-правового характеру з водієм авто на підриємстві: особливості укладання 

Підприємство хоче взяти в оренду авто та планує найняти водія (фізособу) за договором ЦПХ (договір про надання послуг водія автотранпорту). Чи є якісь особливості складання договору? Який максимальний термін можна вказати в договорі про надання такого виду послуг? Які податки виникнуть для підприємства? Які документи має надати водій?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»