• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Власні кошти на підприємницькому рахунку є доходом 

Підприємець на ІІІ групі єдиного податку вносить на розрахунковий рахунок власні гроші як поповнення обігових коштів. Чи включаются такі кошти в дохід підприємця?

Індексуємо зарплату по-новому 

На недержавному підприємстві є працівники з окладом 1378 грн, у яких базовий місяць - вересень та січень 2015 р. Крім того, підприємство прийняло на роботу працівника 01.12.2015 р. Що з індексацією?

Довіреність на отримання ТМЦ на керівника не виписується 

Чи можна виписувати довіреність на отримання товарно-матеріальних цінностей від постачальника на директора підприємства?

ЕЦП і прізвище особи, яка склала податкову накладну, повинні належати одній особі 

Чи має право покупець на віднесення сум ПДВ до податкового кредиту на підставі накладної, якщо електронний цифровий підпис та прізвище особи, яка її склала, належать різним особам?

Списання основних засобів можна оформити первинним документом в будь-якій формі 

Чи визнає податкова списання основних засобів в 2015 році, якщо акт про ліквідацію автотранспортних засобів оформлений за формою ОЗ-4а, затвердженою наказом СССР?

Нарахування амортизації у підприємства, дохід якого більше 20 млн грн: нюанси обліку 

Підприємство у 2015 р. отримало дохід більше 20 млн грн. Чи має підприємство застосовувати податкові різниці для визначення прибутку? Амортизація нараховується згідно з податковим обліком, окремого бухобліку не ведеться. Чи треба вести окремо бухгалтерський і податковий облік амортизації?

Списуємо застаріле обладнання: особливості бухгалтерського та податкового обліку 

Як списати матеріали в складі рахунку 201 застаріле обладнання (залишки труб), яке не можливо використати в господарській діяльності? Підприємство не займається торговельною діяльністю, а лише монтажем. Який бухгалтерський та податковий облік (ПДВ, прибуток)?

Компанія купує по безналу товар: що з ПДВ?

Компанія купує по безналу товар в Метро. На початку місяця перераховує передоплату, використовувану за необхідності. При отриманні товару компанія отримує товарну накладну, чек і ТТН. Податкову накладну Метро виписує за датою фактичної поставки. Що з ПДВ?

Сторнування зарплати при обчисленні середньоденної зарплати для розрахунку лікарняних: нюанси 

Бюджетна установа нараховує зарплату до закінчення поточного місяця. За працівником, що захворів 29.09.2015 р., коригування — сторнування зарплати і нарахування допомоги з непрацездатності проведено в жовтні, після подання звітності до ДФС за вересень. Для оплати страхового випадку, що настав у листопаді, слід брати до розрахунку відкориговану зарплату чи зазначену у звіті з ЄСВ за вересень?

На електронному рахунку адміністрування ПДВ зависли гроші: як бути?

За листопад 2015 подано декларацію (зобов'язання до оплати 117 грн). Пізніше подана уточнена декларація (сума зобов'язань 2 000 грн). Різниця і штраф були оплачені з поточного рахунку підприємства. На електронному рахунку зависли гроші в передоплаті. Як ними скористатися?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»