• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Підприємець-єдинник III групи за 2015 рік має дохід10 млн грн: на що чекати за «новим» ПКУ? 

Підприємець-платник єдиного податку III групи отримав дохід за 2015 рік 10 млн грн. Згідно з законопроектом №3688, для III групи встановлено річний обсяг доходу - 5 млн грн. Чи зможе в такому разі підприємець перебувати на спрощеній системі в 2016 році?

Адвокат, зареєстрований з березня 2015 р., має подати звіт та сплатити ЄСВ до 01.05.2016 р. 

Адвокат зареєстрований у березні 2015 року. З якої суми сплачувати ЄСВ та до якого числа? Чи є обмеження у мінімальному розмірі? Якщо у адвоката немає в якомусь місяці доходу, то чи треба сплачувати ЄСВ? До якої дати слід подати звітність з ЄСВ?

Доходи, сплачені авансом за 2015 р., потребують остаточного оподаткування під час їх нарахування 

Сума орендної плати сплачена в 2014 році авансом за 2015 рік. При сплаті утримано ПДФО. Чи потрібно нарахувати та утримати військовий збір під час нарахування такого доходу у січні 2015 році?

ЄСВ за працівників на умовах неповного робочого часу, що одержують допомогу для догляду за дитиною

Чи сплачується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соцiальне страхування за осiб, якi одержують допомогу при народженнi дитини?

Відображаємо в обліку списання дебіторської заборгованості 

Підприємство на загальній системі оподаткування у травні 2015 р. виставило рахунок за надані послуги. ПДВ включили в декларацію за травень. Однак покупець відмовляється від оплати послуг. Як списати дебіторську заборгованість? 

Оформляємо амортизацію витрат на придбання МНМА

У листопаді придбані (без ПДВ) принтер за 2833,33 грн і факс за 2406,30 грн, у грудні (без ПДВ) - материнська плата за 1244,12 грн, комп'ютерна мишка за 218,75 грн і ноутбук за 5737,33 грн. Після внесення змін до наказу про облікову політику? чи можна ці придбання віднести до МНМА і списати в поточному році? Як це оформити документально?

Безкоштовна передача друку юрособою на єдиному податку: облік та інші нюанси

Керівник підприємства (юрособа на єдиному податку) безкоштовно передав печатку "Для фінансових документів". Як визначити її фактичну вартість і ПДВ?

Відстрочені податкові зобов’язання на 01.01.2015 р., в декларації з прибутку за 2015 рік не відображаються 

Як бути з відстроченими податковими зобов’язаннями на 01.01.2015 р.? Як відобразити в декларації з прибутку за 2015 рік?

Відповідальність за роботу в неробочий час! 

Фірма здає в оренду офіси. Робочий час охорони з 9:00 до 18:00. Орендарі працюють до 20:00-21:00. Яка відповідальність за роботу в неробочий час і як це питання можна врегулювати (крім як у додатку до договору)?

Позаштатники мають право на щорічні відпустки 

Чи мають право позаштатні працівники на щорічні відпустки? Якщо мають, то за які кошти такі відпустки мають оплачуватися?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»