• Посилання скопійовано

Про що нас запитували на минулому тижні

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували на минулому тижні

Договір про визнання електронних документів: порядок укладання та нюанси з поданням звітності 

З ДПІ підписанно договір про визнання електронних документів, але не приходить квитанція №2. В ДПІ сказали принести другий екземпляр договору, подати через канцелярію та чекати 20 днів. Як в цей час подавати звітність та реєструвати накладні? 

Розраховуємо податок на прибуток за 2015 рік підприємству, яке перейшло на загальну систему 

Як розрахувати податок на прибуток за 2015 рік підприємству, яке в першому півріччі 2015 року перебувало на єдиному податку, а з 01.07.2015 р. перейшло на загальну систему? Як заповнити декларацію? 

До підвищення окладу, що перекриє суму індексації, треба виплачувати фіксовану індексацію 

У вересні після підняття мінімальної зарплати на комунальному підприємстві встановлено фіксовану суму індексації. Підняття зарплати у грудні не відбулося. Чи треба виплачувати фіксовану індексацію до наступного підняття мінімалки? 

Визначення резерву відпусток: який коефіцієнт ЄСВ? 

Згідно з проведеною інвентаризацією невикористаних відпусток було нараховано резерв відпусток за 2015 рік. Який коефіцієнт ЄСВ слід застосувати? 

Зміна облікових даних підприємця: куди звітувати? 

30.12.2015 р. держреєстратором внесено зміни до ЄДР у зв'язку зі зміною прізвища і місця прописки підприємця – єдинника ІІ групи. 31 грудня отримано витяг з Реєстру у новій податковій інспекції. Куди звітувати і сплачувати податки? 

Нарахування податку на нерухоме майно: бухгалтерський та податковий облік 

Фінансовий результат без податку на нерухоме майно - 100 тис. грн. Податок на прибуток -18 тис. грн. Податок на нерухомість - 90 тис. грн. Які проведення з нарахування податку на нерухоме майно?

Підприємець подає ф. №1ДФ лише якщо мав найманих працівників і виплачував їм доходи 

Чи треба фізособі-підприємцю - платнику єдиного податку ІІ групи подавати за 4 квартал 2015 р. форму №1ДФ, якщо він не мав найманих працівників і не виплачував доходи підприємцям - платникам єдиного податку, а також фізособам?

Підприємство може укласти договір з підприємцем на отримання послуг, навіть якщо їх немає в КВЕД 

Фізособа-підприємець надає підприємству послуги оренди віртуального серверу. В КВЕД цих послуг немає. Чи може підприємство заключити контракт та оплачувати за послуги, що не передбачені у свідоцтві платника єдиного податку?

Перенесення від'ємного значення сільськогосподарської декларації за грудень в декларацію за січень: як бути? 

Чи переноситься від'ємне значення спецрежимної сільгоспдекларації за грудень 2015 р. (гр. 24) в сільгоспдекларацію за січень 2016 р. (гр. 20.1), а також реєстраційний ліміт з грудня в січень?

Послуги з інформатизіції: податкові наслідки та особливості бухобліку 

Компанія надаватиме послуги з розробки і постачання програмного забезпечення індивідуально під замовника через Інтернет і підтверджуватимуться вони актом виконаних робіт. Право власності на розробку виникатиме у замовника. Компанія-виконавець - платник ПДВ і податку на прибуток. Які податкові наслідки при здійсненні цієї операції? Що з бухобліком?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»