• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Помилкове списання коштів з корпоративної картки: як облікувати? 

Через несправність банкомату готівка була списана з рахунку, але не видана працівникові. Також з рахунку списано комісію банку за цією операцією. Як відобразити це в обліку?

Договір оренди транспорту нотаріально не посвідчено: наслідки в бухгалтерському та податковому обліках 

Підприємство з обсягом доходу до 20 млн грн на рік орендує у фізособи автобус для перевезення працівників на роботу. Договір з фізособою нотаріально не посвідчено. Які наслідки у бухгалтерському та податковому обліках? 

Виправляємо помилку у звіті з ЄСВ 

Підприємець зареєструвався у травні 2013 року. За 2013 р. він подав звіт з ЄСВ (додаток 5), в якому зазначив ЄСВ за цілий рік. В результаті цього у підприємця виникла недоїмка за січень-квітень 2013 р. Чи можна виправити цю помилку? 

Заповнюємо розділ наказу про облікову політику щодо створення резервів 

Як потрібно заповнювати розділ наказу про облікову політику щодо створення резервів? 

Виплата нецільової матеріальної допомоги не працівникам підприємства готівкою 

Підприємство виплачує нецільову матеріальну допомогу фізособам (не працівникам підприємства). Чи можна використовувати відомість на виплату грошей? Які строки для такої виплати? Які дані зазначити у графі «Примітки»? 

Виплата дивідендів засновнику фізособі: як оподаткувати? 

Підприємство планує здійснити виплату дивідендів за 1 квартал 2017 р. засновнику- фізособі, громадянину РФ, що має посвідку на приживання в Україні. Податок на прибуток за даний період сплачено. Як оподатковуються такі виплати та у якій звітності вони відображаються?

Підприємство надало благодійну допомогу школі: як відобразити в бухобліку?  

Підприємство на загальній системі оподаткування, платник ПДВ, вирішило надати благодійну допомогу школі - подарувати планшети. Як оформити таку операцію у бухобліку? Які документи потрібно оформити для  відображення в обліку?

Підприємець-"загальносистемник" не може включати до витрат сплачений військовий збір 

Чи має право підприємець- "загальносистемник" включити до складу своїх витрат суму сплаченого військового збору в розмірі 1,5% чистого оподатковуваного доходу?

Фізособа відмовилась від реєстраційного номера облікової картки: що зазначати у ф. №1ДФ? 

Як у формі №1ДФ заповнюється інформація стосовно фізособи, яка отримала паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм та через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, про що повідомила відповідний контролюючих орган?

Підприємець не може бути "єдинником" у разі укладення договору переуступки прав вимоги боргу 

Чи має право підприємець на єдиному податку укладати договори переуступки прав вимоги за зобов’язаннями (переведення боргу) щодо відвантажених товарів (виконаних робіт, наданих послуг)?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»