• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Тест на COVID перед відрядженням 

Для виїзду у закордонне відрядження працівник, згідно з наказом по підприємству, оплатив тест на COVID корпоративною картою (власною картою, готівкою) і надав усі необхідні документи в оригіналі: рахунок від клініки на оплату тесту, виписку з банківського рахунку (квитанцію). Чи виникає при цьому додаткове благо у працівника? 

Подання неприбутковою організацією форми №20-ОПП при оренді 

Неприбуткова організація зареєстрована за однією юридичною адресою, а приміщення під офіс орендує за іншою адресою на підставі договору оренди. Чи потрібно подавати до податкової форму №20-ОПП? 

Залишок з субрахунку 643: як списати? 

Як списати залишок з субрахунку 643 (ПДВ при отримання передоплати) і відобразити їх в бухгалтерському та податковому (податок на прибуток) обліках? 

Продаж корпоративних прав за ціною нижчою за розмір статутного капіталу: що з оподаткуванням? 

Фізособа є єдиним учасником (засновником) ТОВ, статутний капітал якого сформовано майном (1014135 грн) та грошовими коштами (300 тис. грн). Планується продаж корпоративних прав за договірною вартістю нижчою за вартість статутного капіталу. Які виникають зобов’язання зі сплати податків при передачі всіх прав іншій фізособі? 

ФОП-«єдинник» зареєстрував програмний РРО: яку звітність подавати?  

ФОП на ІІ групі ЄП зареєстрував програмний РРО. Яку звітність йому необхідно подавати? Чи потрібно здавати «нульову» звітність (коли не було розрахунків через ПРРО)? 

Страховий стаж для лікарняного

Працівник приніс листок непрацездатності у відділ кадрів і там написали призначити йому допомогу в розмірі 50%, хоча у працівника 9 років стажу. Аргументували це тим, що на підприємстві він відпрацював 7,5 місяців, а перед тим як влаштуватися на підприємство не працював 2 роки, тобто перерваний стаж. Чи є це правомірним?

Як обліковувати вартість передплати на електронні видання?

В акті від електронного бухгалтерського видання зазначено: «Ліцензія на право використання комп'ютерної програми». Як в обліку відобразити таке право?

Доставка товару власним транспортом: код КВЕД та документальне оформлення

Підприємство здійснює діяльність з продажу товарів. Має можливість доставки товару власним автотранспортом. В Держреєстрі має зареєстровані види діяльності за кодом КВЕД 52.29, 52.24. Чи можна здійснювати діяльність з доставки маючи ці коди? Якими документами оформляти доставку товару? 

Податковий кредит на підставі копії чека

Підзвітна особа надає копії фіскальних чеків з Укрпошти за послуги, оскільки оригінал чеку підзвітною особою надається в суд згідно з нормативними актами. Підзвітній особі відшкодовуються понесені витрати згідно з цими чеками. Чи можна відносити до податкового кредиту суми, що вказані в копіях таких чеків?

Відпускні в податковому обліку

Працівник йде у відпустку 05.10.2020 р., відпускні виплачено - 30.09.2020 р. В якому кварталі відображати витрати підприємства для зменшення зобов'язань з податку на прибуток: в ІІІ чи в IV? Чи є офіційне роз'яснення від податківців щодо віднесення до витрат перехідних виплат?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»