• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

ФОП-найманий працівник: які підтверджувальні документи та куди подавати? 

На підставі якого документа ФОП може прийняти рішення про те, що платити за себе ЄСВ не потрібно, бо він є найманим працівником?  

Як відображати у фінзвітності списану безнадійну дебіторську заборгованість? 

Підприємство списало безнадійну дебіторську заборгованість на суму 38 тис. грн. Де у фінзвітності буде відображена ця заборгованість?

Форма №1-мс: відображення статутного капіталу 

На кінець 2020 р. мікропідприємство має сформований статутний капітал - 1 000 тис. грн та рішення про додатковий вклад - 500 тис. грн. З цих 500 тис. грн фактично внесено 430 тис.грн, не внесено 70 тис. грн. Що вказувати в рядках 1400 та 1425 фінзвітності мікропідприємства?  

Чи впливає залишок товару минулого року на прибуток наступного року? 

Підприємство в минулому році придбало товари. На кінець року має залишок цих товарів. Чи впливає цей залишок на прибуток наступного року? 

Реєстрація фермерського господарства платником ПДВ 

Фермерське господарство - платник єдиного податку 4 групи. Який дохід має бути для реєстрації платником ПДВ? 

Поворотна фінансова допомога: доходи та витрати

Підприємство надає безповоротну фінансову допомогу іншому підприємству, частка корпоративних прав в якому складає 90%. Чи можна розглядати таку допомогу як витрати для підприємства - надавача, та доходи для підприємства - отримувача? 

Поле "Про незастосування податкових різниць" в декларації на прибуток з року в рік

Чи потрібно заповнювати реквізит про незастосування податкових різниць в податковій декларації на прибуток за 2020 р. (дохід до 20 млн грн), якщо такий реквізит вже заповнювався у декларації за 2019 р.?

Чи потрібно присвоювати запчастинам інвентарні номери?

Чи потрібно розробляти порядок складського обліку та на кожну запасну частину присвоювати інвентарний номер?

Заповнення Додатку 6 Декларації з ПДВ у разі продажу електромобілю

Підприємство здійснило операцію з постачання електромобілю (звільнено від ПДВ) на суму 420 800 грн. При імпорті було оплачено акциз, послуги з транспортування (з ПДВ), страхування (без ПДВ) та брокерські послуги (без ПДВ). Як заповнюється таблиця 2 Додатку 6 Декларації з ПДВ в такому випадку? Яка відповідальність за помилки у цьому додатку?

Чи потрібен РРО при отриманні та поверненні фіндопомоги через касу?

Підприємство (платник податку на прибуток, неплатник ПДВ) отримує та виплачує фінансову допомогу через касу підприємства. РРО у підприємства нема. Чи є ця операція розрахунковою? Чи повинно підприємство використовувати РРО?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»