• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Облік та оподаткування виходу засновника з товариства 

Один із засновників підприємства (розмір частки в СК - 1 758 тис. грн) прийняв рішення про вихід із складу засновників. Згідно з незалежною оцінкою, йому належить частка до виплати - 1 073 тис. грн. Як в податковому та бухгалтерському обліках відобразити такі зміни? 

Працівник захворів у відпустці: чи потрібно робити перерахунок відпускних? 

Працівник перебував у відпустці з 30.10.20 р. до 22.11.20 р., але 18.11.20 р. він надав лікарняний за період з 03.11.20 р. - 17.11.20 р. і написав заяву про продовження відпустки на 15 к. д. з 23.11.20 р. до 07.12.20 р. Чи потрібно йому перераховувати відпускні і як це правильно зробити? 

Повернення сум ПДВ: як це зробити? 

У підприємства є переплата на картці платника податків, яка перенесена за податковим повідомленням-рішенням в 2013 році, щоб зменшити від'ємне значення ПДВ у декларації. З цих коштів сплачувалися штрафи, але переплата залишилася. Чи можна повернути переплату і що для цього зробити?  

Безоплатна передача нерухомості неприбутковою організацією: як обліковувати? 

З 2005 по 2012 рр. неприбуткова організація отримувала нецільове фінансування. За рахунок отриманих коштів було придбано житлову нерухомість, яка у 2020 році безоплатно передається іншій неприбутковій організації. Як відобразити в обліку та звіті дану операцію? 

Як списати безнадійну дебіторську та кредиторську заборгованості? 

Юрособа, платник ЄП за ставкою 5%, має заборгованість, за якою сплив строк позовної давності, як дебіторську на 361, так і кредиторську на 631. Чи можна їх списати рішенням засновника та наказом по бухгалтерії на фінрезультат? Як оподатковується така операція? 

Чи можуть бути штрафи при реєстрації РК на зменшення суми ПДВ?

У червні 2020 р. було допущено помилку в даті ПН. 02.09.21 р. було складено ПН з правильною датою. На помилкову ПН потрібно зареєструвати РК з кодом "103". Які штрафні санкції можуть бути в даному випадку для контрагента-покупця?

Підприємство надає послуги паркування через паркомати: що з індексацією?

Підприємство надає послуги паркування через паркомати. Чи можливий варіант інкасації силами банку, при умові, що вони у себе зберігають фіскальні Z-звіти? Як в такому випадку оприбутковувати готівку в касі підприємства? Банк надає лише звіт про інкасацію

Облік переданого у позичку обладнання для пультової охорони

Підприємство здійснює монтаж пультової охорони і тривожної системи з передачею у позичку клієнту приймально-контрольного приладу з подальшим наданням послуг з охорони майна. На якому рахунку у підприємства обліковувати таке обладнання, передане у позичку? Який строк корисного використання встановити?

Який код КОАТУУ зазначати в акцизній накладній на неплатника акцизу?

В акцизній накладній на неплатника акцизу зазначається адреса місця зберігання пального та код КОАТУУ. Цей код повинен відповідати коду теріторіальної громади, до складу якої входить населений пункт або коду населеного пункту (адреси зберігання)?

Облік ОВДП, номінованих у валюті

Підприємство на загальній системі оподаткування придбало короткострокові валюті ОВДП за гривню. Як вести їх облік?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»