• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи подаються форми №1-мс та №2-мс фінвітності до органів статистики в квартальному періоді?  

ТОВ на загальній системі завжди належало до мікропідприємств. За 2020 р. ТОВ подало річну звітність за формою №1-мс, №2-мс та річну декларацію з прибутку  з рішенням про незастосування різниць. За 2021 р. ТОВ подає річну звітність за ф. №1мс, №2мс та річну декларацію з прибутку. Але від статистики прийшло нагадування подати звітність за І квартал 2021 р. За якою формою потрібно звітувати?

Які звіти має подавати ФОП - «єдинник» ІІ групи? 

ФОП на ІІ групі ЄП без найманих працівників. Які звіти він повинен подавати з 01.01.2021 року? 

Карантинна допомога 8 000 грн для ФОПів 

ФОП, основний вид діяльності 47.71, закрився на карантин у Харкові. Але поряд з цим отримує дохід від інтернет-торгівлі за кодом 47.91. ФОП не є найманим працівником та сплачує ЄСВ. Чи належить йому допомога 8 тис. грн від держави? 

Відпустка працівнику новачку - «погодиннику»

Як розрахувати відпускні працівнику, який не відпрацював повний місяць і пішов у відпустку (за домовленістю з адміністрацією до настання 6-місячного терміну роботи)? Згідно зі штатним розкладом, його праця оплачується за годинною тарифною ставкою (місячний посадовий оклад не передбачений) 

РК на коригування ціни до заблокованої ПН 

У червні 2020 р. отримано передоплату за соняшник, виписано ПН, але заблоковано. У листопаді 2020 р. укладено додаткову угоду на зміну ціни і протягом листопада здійснено кілька відвантажень на суму, більшу за передоплату. Який код причини коригування і якою датою складати РК? 

Сплата ПДФО за працівників, які працюють в орендованих приміщеннях

Підприємство має орендовані приміщення в інших містах України, де працюють працівники. Чи повинне підприємство сплачувати ПДФО за працівників, які там працюють, до місцевого бюджету та подавати Додаток №4ДФ за ними, якщо підприємство не ставало на облік за неосновним містом обліку в тих містах, де є орендовані приміщення?

Звільнення від оподаткування ПДВ при постачанні товарів в рамках МТД

ТОВ постачає товари у рамках проекту міжнародної технічної допомоги у межах затвердженого плану закупівлі товарів, робіт і послуг, що придбаваються виконавцем проекту МТД за кошти МТД. Які особливості звільнення від оподаткування ПДВ?

Як відшкодовувати відрядні витрати, якщо відрядження перервано?

Підприємство направило директора у відрядження до Мадриду, придбало квитки на літак в обидві сторони, перерахувало на картку кошти на відрядження. Але з пів-дороги довелося вернутися, оскільки в Мадриді ввели карантин. Як відшкодовувати відрядні витрати?

Відповідальність за завищення суми бюджетного відшкодування ПДВ

Підприємством було виявлено факт заниження суми ПЗ з ПДВ у періоді, в якому було отримано бюджетне відшкодування з ПДВ. Яка відповідальність передбачена при самостійному виявлені завищення суми бюджетного відшкодування? Чи застосовується штраф, передбачений пп. 50.1 ПКУ, при поданні УР? 

Відшкодування витрат на комунальні послуги у відрядженні

Працівник у закордонному відрядженні винаймає квартиру та самостійно сплачує оренду, комунальні послуги і місцеві податки. При подачі авансового звіту він надає документи щодо оренди: договір, інвойси, квитанції про оплату. Чи виникає додаткове благо у працівника і чи може підприємство віднести ці суми до витрат за нормами ПКУ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»