• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Страховий стаж для лікарняного та «довідковий» розрахунок

 З 01.01.2011 р. страховий стаж визначається за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб та відображається у додатку 9, який надає ПФУ. З 01.01.2021 р. звітність з ЄСВ квартальна. Як визначати страховий стаж для лікарняних? Чи потрібно додавати до стажу, вказаного у додатку 9, місяці роботи на підприємстві?

Яку фінзвітність подавати середньому підприємству разом з аудиторським висновком?

Які форми фінзвітності необхідно подати середньому підприємству разом з аудиторським висновком? Яким чином подати примітки до фінансової звітності (описова частина)?

Ліквідується ФОП ІІ групи: звітність

ФОП II групи подав заяву на закриття 28.04.21 р. Звіт ЄСВ повинен подати до 27.05 (30 к. д.), а декларацію ЄП – за податковий (звітний) квартал, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, тобто з 01.07-09.08. Як це зробити, якщо звіти ці зараз об'єднані в один?

Чи можна преміювати працівників за наявності збитків?

Виробниче підприємство залежить від сезонних замовників. Однак виробничим працівникам та адмінперсоналу кожен місяць надається премія, яка передбачена колективним договором (за виконання основних показників). Чи має право підприємство виплачувати таку премію у збиткові місяця та відносити до складу витрат?

Чи нараховується амортизація на ОЗ передані в оренду?

Підприємство придбало мережеву електростанцію і планує надавати її в оренду фізособі. Чи має право орендодавець вводити її в експлуатацію в обліку та нараховувати амортизацію, якщо її фактичне розміщення здійснюватиметься на території орендаря (дозволи на експлуатацію отримує також орендар)?

Чи прийде інспектор Держпраці, якщо немає найманих працівників

Юридична особа або ФОП не має найманих працівників та не проводить господарську діяльність більше двох років! Чи може прийти до таких суб'єктів господарювання без найманих працівників, які не ведуть господарську діяльність на перевірку Держпраці?

Оплата за товар через банківський термінал: що в обліку?

Підприємство має касовий апарат та банківський термінал. При продажі товару пропав зв'язок з касовим апаратом і кошти надійшли на рахунок, а фіскальний чек та списання у програмі товару не пройшло. Як провести правильно таку операцію?

Чи можливо сплатити штраф з ПДВ за рахунок від’ємного значення?

Підприємством помилково була подана Декларація з позитивним значення ПДВ до сплати. Через 21 день було подано уточнюючий розрахунок, однак податківці все одно нарахували штраф. Чи можливо сплатити штраф за рахунок від’ємного значення?

Чи платити ФОПу ЄСВ та ЄП за час знаходження у декреті?

ФОП на ІІІ групі ЄП має найманих працівників, знаходиться на лікарняному по вагітності та пологам. Чи потрібно за період лікарняного сплачувати ЄСВ за себе та єдиний податок? Чи потрібно оподатковувати отриману суму допомоги?

Надання підприємцем ПФД: невідображення в ф. №1ДФ та відповідальність

ФОП (загальник) надавав іншому ФОПу (загальнику) ПФД, а в формі №1ДФ за 2017, 2018, 2019 рр., І та ІІ квартал 2020 р. її не відобразив. Які наслідки при перевірці? Чи можна виправити через уточнюючу об’єднану звітність? Які штрафи за подання уточнюючої, якщо уточнювати потрібно 2017, 2018, 2019 рр. та І та ІІ квартал 2020 року?

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»