• Посилання скопійовано

УКБС:«ДПСУ не варто марно витрачати папір»

Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз» звернулася до Державної податкової служби України з приводу надання роз’яснення про первинні документи, що підтверджують надання банком клієнту послуг розрахунково-касового обслуговування та сплати комісій при кредитуванні (далі — РКО).

УКБС зазначив, що останнім часом стали масовими звернення до банків клієнтів-юросіб із проханням про оформлення актів виконаних робіт для підтвердження послуг РКО. Необхідність цього суб’єкти господарювання пояснюють тим, що податкові органи не вважають первинним документом належно оформлену виписку банку з рахунка клієнта.

Натомість експерти Асоціації вважають, що виписка може бути первинним документом, який підтверджує сплату клієнтом коштів за РКО та інші послуги банку, за умови зазначення у ній обов’язкових реквізитів, передбачених ст. 9 ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», а також конкретної послуги банку та суми, яка за неї сплачена клієнтом (лист НБУ від 21.11.2011 р. №25-113/2713-13993).

«Врахування ДПСУ наданих нашим об’єднанням пропозицій звільнить як банки, так і підприємства від необхідності щомісячного оформлення актів виконаних робіт, тому буде усунено передумови для подорожчання банківських послуг, — зазначила Генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер. — До речі, позиція УКБС стосовно того, що виписка є первинним документом, підтримана НБУ».

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»