• Посилання скопійовано

Бродський пропонує відмінити копіювання паспортів при обміні валют

Держпідприємництво звернулося до Національного банку України з проханням відмінити копіювання паспортів при обміні валют

Бродський пропонує відмінити копіювання паспортів при обміні валют

За інформацією офіційних видань, останнім часом набули поширення випадки торгівлі копіями сторінок паспортів громадян України, що використовуються для вчинення шахрайських правопорушень, зазвичай, для оформлення кредитів або ж реєстрації фірм.

Відповідно до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, затвердженої постановою Правління НБУ від 12.12.2002 № 502, під час здійснення валютно-обмінних операцій, незалежно від суми операції, працівники пунктів обміну валют за допомогою копіювальної техніки роблять копії перших та других сторінок паспортів громадянина України.

При цьому, працівники банків користуються саме нормами зазначеної Інструкції, а не роз’ясненнями листа Національного банку від 04.02.2013 № 29-113/1397-1298. Варто зауважити, що в разі обміну валют на суму, що перевищує 50000 гривень, завжди робляться ще й ксерокопії облікових карток громадян (ідентифікаційних кодів).

 

На підставі: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»